- Kategori
- Türk Mutfağı
Nefis çikolata soslu tavuk göğsü
Tatlı, Türk mutfağının olmaz olmazıdır. Nefis tatlıların o damak tadı, işte o an kendimizden geçercesine o lezzeti ağzımıza attığımızda kendimizi mutlu hissederiz. Ama daha sonra "alınan kalorileri nasıl atarız, aahh keşke yemeseydik" deriz. Ama sütlü tatlılar ve azşekerli yapılan nefis tatlılar fazla kalori almadan o damak tadını hissedmemizi sağlar.
İşte sizlere bubağlamda hafif bir tatlı tarifi "Çikolata soslu tavuk göğsü"
MALZEMELER:
1kg süt
125 gr margarin
3 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
Yarım paket pötibör büskivi
1 paket çikolata sos
1 paket vanilya
YAPILIŞI:Yağı tencerede eritip unu ilave edin. Hafif pembe renk alana kadar biraz kavurun. Üzerine şeker ve sütü ilave edip pişirin. Vanilyayı katıp ateşten alın. Mikserle on dakika çırpın. Islatılmış kare borcama döküp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra büskivileri üzerine dizin. Hazırladığınız çikolata sosunu ılık olarak üzerine dökün. Arzuya göre üzerine fındık
Veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN