Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Nefis İrmik Helvası tarifi

Nefis İrmik Helvası tarifi
 

Türk mutfağının en lezzetlilerinden olan irmik helvası tarifini sizler için paylaşıyoruz. Helva çeşidleri arasında en kolay hazırlanışa sahip bu enfes lezzeti irmik helvası tarifini okuyarak, sizlerde evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.
 
Malzemeler
 
2 su bardağı irmik
1 su bardağı eritilmiş katı yağ
3 su bardağı şeker
1 avuç dolmalık fıstık
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
Yapılışı:
 
1. Yağ eritilir. İrmik veya fıstık koyu pembe oluncaya kadar kavurulur. Ocaktan alınır. İçine şeker ilave edilerek bir güzel harmanlanır.
 
2. Süt ve su de ilave edilir. Tekrar ocağa oturtulur. Ağır ateşte karıştırılarak koyulaşıncaya kadar ( muhallebiden daha koyu ) pişirilir. Ocaktan alınır.
 
3. Tencerenin ağzına bir bez gerilir ve daha sonra  kapağı kapatılır. Dinlenmesi için  bırakılır.
 
Not 1 : Üzerine gerilen bez, buharın damlaşarak helvanın üzerine akmamasını ve sulanmamasını sağlar.
 
Not 2: Bu tatlı, süt yerine 4 ölçü su kullanılarak da yapılabilir.
 
Besin Değerleri:
1 porsiyon için 220 kcal
 
40 gr. Karbonhidrat
 
1, 6 gr. Protein
 
11, 5 gr. Yağ
 
KAYNAK: KOLAY YEMEK TARİFLERİ
 
Toplam blog
: 10
: 2029
Kayıt tarihi
: 30.09.13
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Sosyal güvenlik üzerine çalış..