Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '07

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Nefis Roma dondurması Eyüp Beşkardeş’te yenir.

Nefis Roma dondurması Eyüp  Beşkardeş’te yenir.
 

Dondurmanın tarihi, kanıtlanmasa da Büyük İskenderden, Roma İmparatoru Neron’a, Marko Pollo’nun 12. yy Çin’den Avrupa’ya getirdiğine kadar çeşitli iddaların olmasına karşılık, yazın bu sıcak günlerinde nefis bir dondurmaya kimse hayır demez herhalde, ilk tattığınız an damağı bir üşüme kaplar. Enfes tat ise hemen ardından gelir. Verdiği ferahlık da cabası. Hele bu Beşkardeş dondurması olursa yeme de yanında yat. Çünkü dondurma sağlıklı olmalı, besleyici ve de yendiğinde damak tadı olmalı.

İşte bu söylediklerimi yemek için 1987 yılında beri dondurma üretip satan Beşkardeş dondurmalarını Eyüp ve Bayrampaşa’da rahatlıkla yiyebilirsiniz. Eyüp’te Eyüp Sultan caminin karşısındaki Beşkardeş, gece ışıklandırılmış tarihi caminin önünde havuzdan fışkıran suları seyrederek, tarih kokan dokusunda, caddelerinde, Feshane Şenliklerine giderken bisküvi kornetinde isteğinize göre, Vanilyalı, Çikolatalı, fıstıklı, kestaneli, çilek, limon, vişne, meyva kokteyli, karamelli ve isteğinize göre çikolata soslu ve üzerine findık ve Hindistan cevizi koyabilirsiniz.

Arnavut beş kardeşin dondurmacılığa başladığı ve külahlarını kendi imalathanelerinde yapan Roma dondurmasını taze ve kaliteli malzemeler kullanarak ve Nuri ve Fadıl ustanın maharetli ustalıklarında nefis dondurmaları imal etmektedirler. Kış aylarında bile birkaç çeşit dondurma hazır bulunan Beşkardeş’te sıxak sahlep ve boza ile nefis dondurma sevis edilmektedir. Ben kışın çok çikolatalı dondurmalı sahlep içtim, sizede şiddetle tavsiye ederim.

Eyüp ve Bayrampaşa şubelerinde sütlü tatlılar da dondurma ile yemek mümkün, tatlılarda dondurmayla nefis oluyor. Çeşitli sütlü tatlıları Ali, Fuat, Şeval ve Hakan’nın güler yüzü ile size hizmet etmektedir.

Bu nefis dondurmanın kilosu ise 10 ytl, özel bisküvili kornet ise 1 ytl den başlayarak, 2, 5 ytl kadar çıkmaktadır. Fiyatlar bu kaliteye göre çok makul, hatta ucuz diyebiliriz…


 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..