Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Nefis sulu köfte tarifi

Nefis sulu köfte tarifi
 

Nefis Sulu Köfte Tarifi


Ramazana sayılı günler kaldı. İftar menünüze Anadolu'nun nefis yöresel yemeği sulu köfteyi dahil etmek isterseniz tarifi aşağıdan not alabilirsiniz. Hem doyurucu hemde bir o kadar hafif lezzettir.

Tarif aile boyu olup porsiyonuna göre 6 kişiye rahatlıkla yetecektir. Hazırlama süresi: 20 dakika, pişirme süresi ortalama: 25 dakikadır.

Köfte için malzemeler

250 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı galeta unu
1 adet soğan
1 tane yumurta
Tuz ve sevdiğiniz baharatlar
2 kaşık un

Sebzeli karışım için

30 gram tereyağı
2 tane soğan
1 kereviz
2 havuç
1 su bardağı doğranmış domates
1 kaşık domates püresi
1,5 litre su
2 tane patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Maydonuz, tuz, karabiber ve kekik.

Malzemelerin çokluğu gözünüzü korkutmasın. Dolabınızda ne varsa koyarsınız. Sevdiğiniz gibi damak tadınıza uygun sebzeleri çıkarma ekleme yapabilirsiniz. Eğer isterseniz köfteyi yoğururken içine 3 4 kaşık kırık pirinç yada ince bulgur'da katabilirsiniz.

Not: Kereviz kullanacaksanız kararmalarını önlemek için evvelinden 5 dakika kadar limonlu suda bekletin. Kaynak: sulu köfte

Yapılışı

İlk önce harcımızı hazırlayıp köfteyi yoğurmaya başlıyoruz.

1) Yoğurma kabına kıymayı, kıyılmış soğanı, maydonuzu, ekmek içi ve galeta ununu, yumurta ve baharatları ekleyip yoğurun. Ardından misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hazırladığınız tanelerin birbirine yapışmamaları için içi un serpilmiş tepsiye alın.

İkinci adımda sebzeli karışımı hazır edip ocağa geçiyoruz.

2) Soğanı, patetesi, kerevizi, havuçları küp küp doğrayın. Tencereyi pişirme ocağına alın. Tereyağını ısıtıp doğranmış soğanları kavurun. Üzerine domates püresi ilave edip 1 2 dakika daha kavurun. Ardından sırasıyla, havucu, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 2 3 dakika kadar daha pişirin. Son olarak üzerine sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın.

3) Ocak kaynadığında köfteleri ilave edip 10 dakika pişirdikten sonra patetes ve bezelyeleri ilave ediyoruz. Tahmini 5 dakika sonra sebzeli sulu köfte hazır olacaktır.
Ocaktan almadan önce tuz ayarını kontrol etmeyi unutmayın. Dilerseniz kekik, karabiber eklebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 4
: 3470
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Merhaba ben Elif Şen, 27 yaşında evli, çocuklu, mutlu biriyim. Uzun zamandır blogları takip ediyo..