Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Nefret etmek mi gerekir sevgiliden

Nefret etmek mi gerekir sevgiliden
 

http://haber.superonline.com/images/l/20070320/172955couple_argument2.jpg


Aşık olmak insanın düşünce süreçlerini yerle bir etmiştir her daim. Birine tutkuyla bağlandığımızda, nefret de ederiz aynı zamanda. Nefret etmemize neden olan birçok ayrıntı vardır. Kimsenin anlayamayacağı size özgü küçük ayrıntılar olabilir bunlar. Ya da bildik her ilişkide yaşanan sıkıntılar olabilir nefret etmenizin gerekçeleri. Önemli olan küçük sıkıcı şeylere rağmen nefret ettiğiniz sevgilinize aynı zamanda aşık olmayı sürdürebiliyor mu sunuz ?

Her zaman yanımızda olamadığı için nefret ederiz sevdiğimizden.

Daha çekici olduğunu düşünür, kıskanırız. Kıskandığımız için nefret ederiz sevdiğimizden.

Sizden daha iyi düşünür bazen sevdiğiniz, buna kesinlikle katlanamaz nefret edersiniz aşığımızdan.

İyi giyinir genelde. Önceleri hoşnutsunuzdur, sonraları nefret etmenizin en önemli sebepleri arasında yer alır giydiklerinin yakışması sevgilinize.

Kuaför’e gider sevdiğiniz, güzel olması hoşunuza gider tabiî ki. Başkaları görmüyor mudur peki sevdiğinizi? Elbette görüyorlar. Hayır, hayır güzel olmasından değil başkalarının da aynı güzelliği fark etmesinden korkarsınız. Nefret edilmesi gereken bir durumdur doğrusu.

Sevdiğiniz tuhaf şımarıklar sergiler, kesinlikle tasvip etmediğiniz şeylerdir. Sevdiğiniz için kabullenirsiniz şımarıklıklarını, nefret edersiniz…

Sizinle ilgilenmesi hoşunuza gider tabiî ki, yalnız o sadece sizinle ilgilenmez. O her şeyle ilgilenir, her şeyi planlamak, yönetmek ister. Belki siz de aynısını yapıyorsunuzdur ona. O da siz de nefret edersiniz ama katlanılması gereken bir şeydir eğer aşık olmuşsanız. Hem nefret edecek hem çatışacaksınızdır sevdiğinizle.

Girmiştir bir kez hayatınıza, özgürlüğünüzü kaldırıp atmıştır bir köşeye. Tamam bulaşıklarınızı yıkıyordur ama yine de maç seyretmek için izin isteyen gözlerle bakmaktan nefret edersiniz.

Sesinizi çıkaramazsınız, öylece içinizden nefret edersiniz uslu uslu.

Belki hepsine katlanılabilir; fakat nefretinizin asıl nedeni ona her geçen gün daha fazla aşık olmanızdır. Önüne geçemiyor, engel olamıyorsunuzdur. Bile bile hayatınız değişiyordur. Değişim beraberinde, hiç istemediğiniz şeyleri de getiriyordur. Yapılacak bir şey kalmamıştır artık.

Nefret ve aşk bir arada yaşamak zorundadır. İlişkinin diyalektiği budur belki de ‘ Nefret ve Aşk’ı aynı anda yaşayabilmek. Çelişkilere, kabuslara fırsat vermek. Sizin ve sevdiğiniz ruhunda olabilecek kırıklıklara açık olmak ve anlamak gerek.

Hala telefonu açtığınızda “ Senden nefret ediyorum, neden bilmiyorum ama hala sana katlanmak zorundayım” diyorsanız. Seviyorsunuzdur hala !

Murat AYDEMİR

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..