Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '14

 
Kategori
Deneme
 

Nefsine hâkim olamayanın ahlakı sorgulanamaz

Nefsine hâkim olamayanın ahlakı sorgulanamaz
 

Kim takar Yalova kaymakamını… Valla kusura bakmayın, kimse benden yapamayacağım şeyleri isteyemez! Hüda kulunu bıçak sırtı yaratmış. Dayanılmaz nimetler artı nefis yanında sigarayı bile bırakmana yetmeyen kıytırık irade “Nefsine hâkim ol!” Kolaysa gel sen ol!

Yok, be abim ya, El Kaide militanı nefsi kabarınca iki kelle koparıyor tamam. Sakallı akşama kadar duada, mazbut pirinç ayıklıyor. Biz ne yapacağız? Cehennemse cehennem, çoktan razıyız. Ya istemiyoruz cennet falan!

Çok para, şu kadar yiyecek, üç karı, dört erkek… Karşılıklı rıza varsa, üstelik günahı da kabul ediyorsa… Daha iyi ya kardeşim cennet size kalır, siz saygın olursunuz, asil, namuslu, onurlu…

“Nefsine hâkim olabilenler zararda o zaman, niye kendilerini sıksınlar ki…” Niye zararda olsunlar kardeşim karşılığını alıyorlar; ben katran kazanlarında yanarken onlar cennette huri… Ya işin gerçeği bu konuyu kendi haline bırakalım, yapabilen yapsın. Sadece şikâyetler suç olsun.

Hep diyoruz, ahlak kişiye bağlı olsun; ister kı… ını açsın isterse gözlerini bile örtsün! Sanki Allah’ın kanunu da pek uyan var! Ama sadece canı istemiş olacak, başka neden olmaz. Aç gözlülük, düşmanlık olsun diye, para için olmasın. Size ne ya kimin ne yediğinden, ne kadar yediğinden. Yobaz düzen! Derdi kendi yapmak değil başkasına yaptırmamak! Dört karı almış. Dört karı varmışsa kimseye dert değil.

İnsanlar sizin onlardan istediklerinizi yerine getiremedikçe zor durumda kalıyorlar. Günahkâr, kötü, yanlış yolda demeyin. Bırakın buna kendileri karar versinler. Demokrasilerde yanlış yapma, suç işleme, günah işleme özgürlüğü vardır. Sana ne, suç işlerim cezamı çekerim. Adam ne yaptı ne ettiyse nefsini kontrol edemiyor. Bazıları için bu gerçekten çok zor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..