Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '11

 
Kategori
Felsefe
 

Negasyon 8

Evrim negasyondur, pozisyon değil;

Darwin, evrim kuramını kurarken, temelde sağ kalmayı pozitiflemişti. Oysa türsel olarak yok olmak, evrim açısından daha pozitif / olumlu sonuç verir. Evrim tarihindeki büyük yok olmalar ertesinde, inanılmaz tür çeşitlenmeleri ve evrilmeler görülmüştür. 

Negasyon dinamik olduğu için, değişim süreçleri de değillemelerdir. Omurgalıların karaya çıkışı, yaşamın kaynağı olan suyun ve karbondioksidin değillenmesidir. 

Bu değilleme, belli durumlarda geçersizleşebilir, çünkü heteotrofların ototrofları belli bir niceliğin üzerinde tüketmesi durumunda, tüm türler birden yok olabilir. 

Ancak bunun değillenmesi de, evrimin bir aşamasında, atmosferde % 70 olan karbondioksit miktarının, karbon dioksidin kabuklu deniz canlılar tarafından kalsiyum karbonata dönüştürülmesi yüzünden, şimdikine yakın oranlara düşürülmesi gibidir. Yani ototrofinin fotosentezi, kabuklu omurgasızlar tarafından negasyonlanır. 

Ayrıca: 

Çekirdeklilik ve çekirdeksizlik birbirini değiller, çünkü gerçek yaşamda virüsler bakterileri üremek için kullanıp, onları yok ederler. 

Mitokondri ise çifte negasyondur: DNA’lı bir canlı ile DNA’sız bir canlının kalıcı sembiyöze geçişi. (Sembiyöz ayrı ayrı yaşamanın negasyonudur.) 

Evrimin negasyonları zekayı yaratmıştır. 

Evrimin gelecek negasyonları zeka-öteyi ve canlı-öteyi yaratacaktır. 

3, 5 milyar yıldır olduğu gibi kalan bakteriler, koşullar uygun olursa belki bir trilyon yıl daha evrimsiz pozisyonlarında sürecek. 

1 milyon yıldır aynı kalan Aborijinler, dokunulmazlarsa 1 milyon yıl daha evrimsiz kalacaklar. 

Seçim okurun... 

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..