Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '17

 
Kategori
Spor
 

Negredo, Cenk, Babbel; Beşiktaş Trabzonspor Maçı...

Beşiktaş son yılların en iyi takımı... Oyuncu kalitesi, kulübün profesyonel yaklaşımı, antrenörü ve takım içi arkadaşlığı ile rakiplerinden hep bir adım öndeydiler. Son günlerde ise hiç şüphesiz biraz zamana ve istikrara ihtiyaçları var. Quaresma dan yoksunlar, Negredo halen daha takıma uyum sağlamış değil, takım geçen seneki defans kurgusundan gelen oyunculara bağlı olarak çok çok uzaklarda.

Trabzonspor ise tam manası ile taşları yerine oturtmaya çalışıyor. Bu sene yabancı oyuncu tercihlerini genelde Slovak oyunculardan yana kullandılar. Geçmiş senelerde aynı sistemi Rus ve Polonyalı oyuncular ile de denemişlerdi.

Burak Yılmaz yeniden kadroya katmaları en büyük avantajları olsa da diğer gelen oyunculardan ne kadar yararlandıkları soru işareti. Kucka sorumluluk almaya gayret ediyor, Onazi İngiltereye transfer söylentileri arasında istekli ama yapabilecekleri sınırlı, Sosa halen daha takımı tanıma gayretinde, Rodallega kalitesini gösterirken; Castillo ortalarda yok...

Hal böyle olunca enteresan bir karşılaşma olacağı belliydi.  Beşiktaş Quaresma ve Cenk'ten yoksun bir kadro ile maça başlamıştı. Negredo'yu oynatmak lazım ama Cenk'ten kariyerinin en formda olduğu döneminde daha fazla yararlanmak ta şart.

Maçta oyunun sürükleyiciliğini ilk dakikalarda Beşiktaş kazandı. Caner, Babbel ve Negredo'nun dar alanda başarılı paslaşmaları ve istedikleri alanda oyunu genişletebilmeleri, Trabzonspor 'u şaşırttı. Babbel ; Beşiktaş için tıpkı Atiba da olduğu şekilde bulunmaz Hint Kumaşı gibi. Her pozisyona katkı vermeye çalışıyor, Teknik olduğu kadar savunma yönü ile de oyunun içinde.

Bu dakikalarda Beşiktaş öylesine kolay rakip orta sahayı geçiyordu ki Trabzonsporlu defans oyuncuları ile orta saha arasında ister istemez büyük boşluklar oluşuyordu. Bu dakikalarda Talisca'nın attığı gol aslında neyin Trabzonspor açısından olmaması gerektiğini de anlattı.Tek başına 10-15 metre Metre top sürüp tek duvar pası ile Babbel'den aldığı top ile golünü atıverdi bir anda.

Sonraki dakikalarda ise Trabzonspor toparlanmayı başardı. Abdülkadir 'in Olcay' ı çok iyi gördüğü bir pozisyonda Beşiktaş defansının sol kanadında yeller esiyordu. Olcay da skoru beraberliğe taşıdı.

Sonraki dakikalarda yine Trabzonspor orta sahası Beşiktaş'ı durduramadı. Görüldü ki Trabzonspor ortasahası savunma,pres,marke anlamında mutlak değişikliğe uğramalı...

Neredeyse 3 pasta tüm orta sahayı geçen topu Talisca dan alıp Lens skoru 2-1 e taşıdı. Fenerbahçe de bu tip goller yiyebilen ve yemeye müsait bir takım. Bu anlamda eksiklikleri ortak her 2 takımında.

Trabzon ikinci yarının ortalarına doğru biraz daha ileri ve hızlı oynamayı hatırlayınca Burak ve Abdülkadir gibi çabuk ayakları ile pozisyonlar da buldu. Ancak Beşiktaş defansı bu gibi toplar karşısında pozisyon tecrübesi ile  yine de çok rahattı.

Beşiktaş'ın yediği 2 golde ise Perreria'nın ortasında önündeki Beşiktaşlı futbolcu sadece kendini gösterince Rodellega müthiş bıraktı Fabrinin sağ çaprazına.

Maçın sonunda beraberlik gelse de 2 takımın da keyifli bir futbol izlettiği gerçekti. 2 takımında ilerleyen haftalarda özellikle ve ortasahanın defansif yönünde fazlaca rol paylaşımında değişikliğe gideceği bir gerçek..

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..