Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '18

 
Kategori
Futbol
 

Negredo Farkı

Ligde, özellikle de zirvede, bu hafta alınana sonuçlar Trabzonspor- Beşiktaş karşılaşmasının önemini daha da arttırmıştı. Nitekim bu nedenle iki takım da maça temkinli başladılar. Sahada daha ağır basan taraf ise konuk Beşiktaş’tı.

Her ne kadar forvetleri arasındaki uyumsuzluk dikkat çekse de siyah- beyazlılar Vagner Love, ama özellikle Talisca ile gol için denemelerde bulundular. 58.dakikada Negredo’nun Vagner Love’ın yerine oyuna dahil olmasından sonraysa bu denemeler gole dönüştü.

Gerçekten de Negredo değişikliği oyunda fark yarattı. Vagner Love, kariyeri tartışılmayacak iyi bir futbolcu. Çok istekli ve iyi niyetli. Sürekli golü düşünmesinin yanında yaptığı koşularla alan boşaltıyor. Ancak Negredo daha farklı bir oyuncu. O, sırtı dönük oyunu çok iyi oynamasının dışında, ikinci golde olduğu gibi gerektiğinde çok güzel bir şekilde duvar olabiliyor. Yarattığı pozisyonlar ve arkadaşlarına boşalttığı alanlar da cabası.

Nitekim İspanyol golcü, Beşiktaş’ın ilk golünde pozisyonun yaratıcılarından olmasının yanında, ceza sahasında çok sakin kalıp topu Babel’e aktarmayı başardı. Ayrıca, pek çok golcünün yaptığının tersine bencil davranmaması ve kaleye vurmak yerine daha uygun olan Babel’i görmesi de oldukça önemliydi.

Negredo ikinci goldeyse, yukarıda da belirttiğim gibi Babel’in topuna çok güzel duvar oldu.

Negredo, bir santraforun gol atmadan da maç kazandırabileceğini bir kez daha gösterdi. O sahadayken Babel de daha farklı oynuyor. Kısacası Negredo oynuyor ve oynatıyor.

Trabzonspor’da Rıza Çalımbay maça Dame N'Doye yerine Hugo Rodallega ile başlasaydı daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Çünkü Hugo Rodallega daha etkili olabilen bir golcü. Rıza Çalımbay, onu ve Yusuf’u 65.dakikada oyuna aldı ancak bir süre sonra gelen Beşiktaş golü, bordo- mavililerin planlarını bozdu.

Sonuç olarak kupa yorgunu Beşiktaş, bu önemli haftadan karlı çıkmayı başardı. Ayrıca bu karşılaşma Beşiktaş’ın birinci santraforunun Negredo olması gerektiğini de bir kez daha gösterdi. Vagner Love iyi bir futbolcu. Ama ilk on biri Negredo hak ediyor.

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..