Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '11

 
Kategori
İnançlar
 

Nehirdeki sandal gibi...

Nehirdeki sandal gibi...
 

Yüce Allah’a teslimiyet, kesin bilgi ile iman etmenin en önemli şartıdır; İslam teslimdir. Allah'ın, ahiretin, hesap gününün, cennet ve cehennemin varlığına, aklıyla, kalbiyle samimi ve kesin olarak kanaat getiren insan için Rabb’ine teslim olmak zor değildir. Çünkü Yüce Allah insanı fıtrat olarak Kendisine sevgi, güven ve bağlılık duyacak özelliklerde yaratmıştır.  

O halde asıl zor olan, insanın fıtratına aykırı davranması ve Yaratıcısına teslim olmamasıdır. Hayırda ve şerde kulunun yolunu kolaylaştıran, dinde kolaylık veren Rabb'imiz, Kur'an’da kullarına teslimiyeti kazandıracak ve artıracak ahlak özelliklerini bildirerek, kullarının üzerinden zorlukları almış ve imtihanlarını kolaylaştırmıştır.  

Allah herşeyi teslim almış zaten, direnmemek gerekir. Nehirde sürüklenen bir sandal gibi, Allah'a teslim olmalı. Akıntı güçlendiğinde sebeplere sarılıp, küreklere asılmalı. Allah'ın bizi kıyının en güzel yerine ulaştırması umudumuz ve duamız olmalı. Karaya çıktığımızda ise samimiyet, sabır, sadakat ve teslimiyetimizi kanıtlamalı, kararlı olmalı...  

... "Eğer biliyorsanız (söyleyin:) Herşeyin melekutu (mülk ve yönetimi) kimin elindedir? Ki O, koruyup kolluyorken Kendisi korunmuyor." (Mü'minun Suresi, 88) 

Yazarport 

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..