Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Neler oluyor bize?...

Neler oluyor bize?...
 

Hakkari’de patlayan mayının arkasından vatan hainleri, topaçlar, dönmeler hep bir ağızdan yaygarayı kopardılar. “Asker yaptı” “Ergenekon işi” Neden bu cayırtı? Olay yerinde asker çantası varmış. Anlaşılan son referandum sonuçlarından sonra Türk halkının tamamının aptal olduğunu sanıyor birileri. Çocuğa bile fikrini sorsanız, kesin “Beni kandırmaya çalışma” derdi. Ama Türk halkı inanır canım, at gitsin.

PKK nın işi olduğu ortaya çıktı ama hala birileri etrafa çamur atıyor. Haksızda değiller. Hükümet referandum süreci için PKK ile eylemsizlik anlaşması yapmışsa, bu hain tuzak haklılık kazanıyor demektir. Sayın başbakan bunun hesabını yandaki Zeynep bebeğe verecektir.

El attığı her ülkeyi bölmekle ünlü Martti Ahtisaari ülkemize geldi. Ara bulucu olarak gittiği her ülkeyi parçalayan, sözde ‘akil’, özde ‘bölücü’ eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Ahtisaari’nin, 1999’da dönemin başbakanı Ecevit’i, “AB üyeliği için Kıbrıs şart olmayacak” diye aldatmıştı. Bizim şimdiki idarecilerimiz ise sarayda ağırladılar. Başbakanımız bunları bilmez mi? Kuşkusuz bilir. O zaman saray görüşmelerinin sonu ne oldu, açıklansın. Bu zatın bölücü başının ricası ile Türkiye’yi bölmek üzere geldiği konuşuluyor.

KPSS iptal edildi. Bu işin suçlusu kim dendiğinde hemen ülkede meşhur olan bir oyun oynanıyor. Artık bir matbaa mı olur, çaycı mı olur, ayakkabı boyacısı mı olur biri bulunup suç üzerine yıkılacak. Oysa bu olayda en büyük suçlu MEB dır. Yapılacak ilk iş bakanın direkt istifası ve suçluların temizlenmesidir. Tabii böyle bir şey ancak Japonya veya Almanya gibi küçük ve değersiz ülkelerde olur. Bizim bakan hanım şu ara çocuklarını boykot ile okula yollamayacak Kürtlere esip savurmakla meşgul. Onlarda o kadar korktu ki sormayın. Ortadaki somut gerçek, öğretmenler işsiz, okullar öğretmensiz, öğrenciler cahil. İstenen tablo bu olsa gerek ki ne bakan hanım istifayı ne başbakan onu görevden almayı düşünüyor.

Menderes’in mezarının olduğu yerden vıcık vıcık yanık yağ kokuları geliyor Şehit cenazelerinde görmediğimiz başbakan ve bakanları tam kadro anma törenindeydiler. Bu beylere sormak lazım. Menderes öleli 50 sene oldu. Siz onu kaç ölüm gününde andınız? Maksat önümüzdeki seçimler için merkez sağdan oy gelsin. Yoksa anma hiç inandırıcı gelmedi. Gerçi başbakan ve bakanları haklı. Yazının başında dediğimiz gibi hala %58 inananı var yapacak böyle şeyler.

İngiliz Daili Telgaph Gazetesi referandum harcaması için İran’ın AKPye 25 milyon dolar yardım yaptığını yazmıştı. Gerçi hükümet bunu derhal yalanladı, özür falan istedi ama yinede konu kapanmadı. AKP referandum için olağanüstü harcamalar yaptı ve sorulara rağmen kaynağını açıklayamıyor. Her halde kendi partilerinin propagandası için emirlerinde olan devlet hazinesini boşaltmadılar. Haberi yazan kişi ise iddiasının arkasında duruyor. “Bizde rüyaya yatıp haber yazılmaz, elimde kuvvetli delillerim var” diyor.

Herhalde ülkemizin çok ama çok değerli özel savcıları bu delilleri o gazeteden istemişlerdir ve gereğini yapacaklardır. Bu cümlede biraz hayal ürünü oldu ama kusura bakmayın. Arar sırada olsa ülkemde iyi şeyler olsa diyorum.

Anlamıyorum, neler oluyor bize?

18/9/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..