Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Neler oluyor bize?

Neler oluyor bize?
 

netten alıntı..


Ülkemiz cehennem gibi; seri katiller, çocuk tecavüzleri, tamamen rayından çıkmış bir toplum olduk çıktık. Artık tüh! vah! ları bir yana bırakıp, resmi ve sivil tüm kurumlar acilen harekete geçmelidir. Bu kokuşmuşluk, daha büyük felaketlere yol açmadan milli bir seferberlik başlatılmalıdır.

Öğleden sonra alışveriş için çarşıya çıktım. Kalabalığın içinde, baktığım her yüzden korktum, tedirgin oldum. Yanımdan geçen, karşıdan gelen tüm yüzlerde acaba katil mi? Kapkaççı mı? Ya manyaksa?..gibi, normal olmayan düşüncelerle dolaşmaktan sıkıldım. Artık güvenini yitirmiş insanlar topluluğunda, her an başımıza bir şey gelecek korkusuyla yaşamak utanç verici. Bize bunu yaşatmaya kimin ne hakkı var?.

İzmir'de üç masum kadını gözünü kırpmadan vuran alçağın yüzüne baktım tv.de, İnsanlıktan çıkmış, yaratık yüzünde bir nebze üzüntü, keder yoktu. Dördüncüyü öldürecektim! demiş. On dördüncüyü de rahatlıkla öldürebilecek bir kalp, nasıl bu hale geldi acaba?. İdam cezasını kaldıranlara kına yollayan oldu mu, kimbilir?

İnternette izlenme rekoru kıran görüntü neymiş? Adam ve eşşekoğlueşşek, güreşiyorlar. Zavallı eşeğin yüzündeki hicabı ben beyaz camın berisinden görebildim, rekora bakın.

Geçenlerde bir e.mail geldi, İsveç'te beş yıldızlı bir otelde ne yapmışlar bakın?: Otel odasının banyosunda, duvarda bir kutu, üzerinde şöyle yazıyormuş: Lutfen, traş bıçağınızı kullandıktan sonra bu kutuya atıp, İsveç ekonomisine katkıda bulunun! Yine aynı mailde, Japonya'daki bir krizden sonra ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve bakanlar tv. ye çıkıp halka seslenmişler: Bu kriz bitene kadar sadece pirinç yiyeceğiz ve bir takım elbiseden başka giymeyeceğiz".

Siirt'te yaşanan olaylar, sözün bittiği yer orası heralde. Bu kadarına pes demekten bıktık, çare nedir? Tüm toplum gerçekten acilen çare aramalıyız. Bu olaya yorum yazan Mazhar Alanson adlı şarkıcıya zaten gereken tepkiler layığıyla verildi, ama ne derlerse desinler kimsenin zihniyetini değiştiremezsiniz. Okafanın içindeki hücrelerden biri olmadığım için bahtiyarım..

Değişime ayak uyduramayan bir topluluğa giydirilmeye çalışılan gömlek, on beden büyük geldi. Töreden gözünü açamayan cehaleti eğitmeden, eline internet tutuşturursanız, işte böyle sonuçlarına da katlanırsınız. Tecavüzcü çocukların internette çocuk porno sitelerine girdikleri öğrenilmiş. Daha kendi çevresine uyum sağlayamayan, hiç eğitilmemiş çocuklara birden bire hiç bilmedikleri bir dünyanın kapılarını aralayanlar, iki ve dört yaşındaki masum bebeklerin veballerine kesinlikle ortaktırlar. Ondan sonra, kalkıp yok müdürü görevden alacaksınız, yok sorumlular hakkında şu yapıldı bu yapıldı. Valla daral geldi be kardeşim, cidden daral geldi yahu.

Görünen o ki; bizlere çook büyük emeklerle hediye edilen bu güzel ülkenin değerini bilemeden bu hale getirdiğimiz için, daha uzun süre böyle bedelleri ödemeye devam edeceğiz." Yarın artık bugündür" diyerek, her alanda KÖKLÜ ÇÖZÜMLERE başlanmasının zamanı geldi de geçiyor artık..

 
Toplam blog
: 95
: 736
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Emekli öğretmenim, 52 yıllık hayatımdan amatör mizah, bağlama, sürrealist resimler, yitikler, sev..