Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

08 Mayıs '18

 
Kategori
Sosyoloji
 

Neler Oluyor Hayatta

Neler Oluyor Hayatta
 

Çocuklar geleceğimiz, çocuklarımızı önce sevgiyle beslemeliyiz.


ÇOCUK YAPMAK DEĞİL, ONA İYİ BAKMAK, SEVGİ VE DEĞER VERMEK ÖNEMLİ.

MÇ 25 yıl önce nur topu gibi bir bebek olarak dünya ya geldi. Cin gibi de zeki bir çocuktu MÇ. Tek şanssızlığı alkolik ve sorumsuz bir babadan olmasıydı. Büyüdükçe bu şansızlığı hayatını çepeçevre sardı. Kendinden başka dört kardeşi ve cahil anasıyla çaresizlikler yaşarken, anası Dudu kadının bulaşıkçılık yaparak kazandığı parayla ve kendisinin yaz tatillerinde oto yıkamacılık yaparak aldığı bahşişlerle lise eğitimini tamamladı, sonrasını parasızlıktan okuyamadı.

Askerliğini İstanbul Beşiktaş’ta komutan koruması olarak yapan MÇ, bu referansına da güvenerek, sivil hayata dönünce polis olmak istedi. Büyük bir heves ve kendinden emin halde sınavlara girdi. Sonucunu beklerken, kendisi ve diğer kardeşleriyle hiç ilgilenmeyen, sadece evde şiddet uygulayan babası bir trafik kazası geçirerek yaşamını yitirdi. Bu olay Ç... ailesinin fertlerini çok fazla üzmedi. Çünkü evdeki şiddet kökünden çözümlendi, diye düşündüler.

Ta ki, MÇ polislik sınavını kaybettiğini öğrendiği güne kadar. Zaten küçükken babadan gördüğü şiddet ve anasından bulamadığı ilgisizlik nedeniyle, biraz da fakirliğin getirisiyle oldukça içe kapanık büyüyen MÇ, polis olma hayalleri suya düşmüş, umutları bitmiş, derbeder hale bürünmüş olarak, birden bire hayata küstü; kimseyle görüşmez, konuşmaz oldu. Günler geçtikçe de MÇ sinirli, saygısız biri oldu sanki; hayattan huzursuz  halini şiddete dönüştürüp ailesine yansıtmaya başladı. 

Bu o kadar anlatılmaz boyutta bir şiddetti ki babasının yaptıklarını özletir olmuştu. Ama anne DÇ, zaten kocasının zulmünden çok çektiği için ve oğlunun yaptıklarını daha beter bulduğundan dolayı, dayanamadı ve ilk göz ağrısı oğlu MÇ’i “Bana ve kardeşlerine sürekli şiddet uyguluyor, evde hiç rahat anımız yok. Babasından da çok çekmiştim. Lakin kendi doğurduğumdan horlanmak, hiddet- şiddet görmek çok ağırıma gidiyor.Üç günlük dünyada biraz huzurlu yaşamak istiyorum.” Diyerek, adli makamlara başvurdu ve öz oğlunu "Çok asabi, bize her an zarar verebilir" ifadesiyle, mahkeme kararıyla adli tıpa sevk ettirdi. Eğer adli tıp MÇ için “Deli raporu” verirse, MÇ bundan sonraki yaşamını tımarhane de soğuk dört duvar arasında geçirecek. Belki kendini iyi bir polis amiri sanarak, kendi dünyasında mutlu yaşayacak.

Ayfer AYTAÇ – ayferaytac.com

 

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..