Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

01 Haziran '22

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Neler Oluyor

İPİMİZİ KOPARMIŞIZ YOKUŞ AŞAĞI YUVALANIYORUZ
 
Cinnetler, cinayetler, yakıp yıkmalar, çalıp çırpmalar, aldatmalar, kandırmalar; hırsızlar, uğursuzlar, ahlaksız yaşantılar, ayyaşlar, aymazlar… 
Ahir zamandayız tamam, lakin bu son sürat koşmayla sert zulümlere toslamamız yakın. Ne oluyor, neden oluyor, niçin olanlara seyirci olunuyor?
Bazıları bilmezler. Ülkenin gidişatına kafa yormazlar. Olup bitenden ders alıp arınmazlar. gözleriyle gördüklerini umursamazlar.
 
Çevremiz bataklık içinde gülücük dağıtanlarla dolu... etrafımızda nice komşularımızı görüyoruz, her yönden perişan haldeler. Lakin çekiniyoruz, yanına yaklaşıp konuşamıyoruz. 
Herkesin halleri bir garipleşti. Herkes birbirinden gocunur oldu. Bazısı var ki, gördüklerine gözlerini yumuyor, duyduklarına kulaklarını tıkıyor.
Kimine "yaptığın yanlış kardeşim" desek, sanki anasına, bacısına zarar vermişiz gibi, küfür ederek üzerimize yürüyor. 
Gül uzattıklarımızdan bazısı gülümser gibi yapıp selamsız seğirtip gidiyor. 
 
Gülümsüyor sandıklarımız belki kahırdan boğuluyor. Bunalanlar, buhranlar geçirenler ve ağlanacak hallerimize hale duyarsız kalanlar. 
Gülerken ölümü düşünmeyenler, ağlarken yaşamına isyan edenler. Ne olacak sonramız, nasıl nihayetlenecek olumsuzluklarımız?
Çivisi çıkmış her şeyin, yeni çivi bulup çakamıyoruz, eğri çivileri düzeltemiyoruz.
Pek çoğumuz duyduk, sıklıkla da duyuyoruz. 
Çevresinde muteber bilinen bir aile reisi bir anda kutsal hanesinde özenle büyütmeye gayret ettiği masum yavrularının gözü önünde kaç yıllık hayat arkadaşını, 
gözünü kırpmadan öldürüyor. Kadın cinayetleri listesine bir yenisi eklendi denilerek haberlere konu ediliyor. Sonra yerini başka gündemler alıyor.
Kendini asan, kendini herkesin gözü önünde ateşe verip yakan, çırılçıplak yollarda koşan, bankta çıplaklığını sergileyen... Aman Allah'ım neler oluyor güzel ülkemde?
 
 
Biz bilemeyiz neler oluyor, neden oluyor? Hakikati bir tek Yarattıklarını her an görüp gözeten Allah bilir. 
Sosyal medyadan bu tür vakaları izleyince çok üzülüyorum. Saatlerce hüzne kapılıyorum. İnsanları o hale getiren durumları kınıyorum.
 
Ülkemizde olaylar, olup bitenler bununla sınırlı değil elbet. Daha duyduğumuz, duymadığımız, yansıtılmadığından bilmediğimiz pek çok neler oluyor.
Bu olaylar bir kanal vesilesiyle televizyona konu oluyor. O programı sunan eski magazinci kızımız olmasa bu konuların takibi de hiç yapılmayacak gibi duruyor. 
O kadın bu ülkenin Emniyet Genel Müdürü sanki, o ekrana getirecek millete konu edecek, polisler harekete geçecek olayı çözecek. Senaryo bu şekil olacak.
Aksi halde olayların gün yüzüne çıkması yıllarca mı sürecek? 
 
Ne günlere geldik? Polise destekçi yüzlerce bekçi alındı. Onlar da şimdilik gruplar halinde “biz İç İşleri Bakanının neferleriyiz deyip” toplu halde çevremizde geziniyorlar. 
 
Bellerinde silah, ellerinde cop dolaşıp duruyorlar. Bu hallerinin nedeninin doğrusunu Allah bilir.
Benim bildiğim ve buradan demek istediğim mukaddes aile yuvalarımız, akraba birlikteliklerimiz, kadınlarımız, kızlarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız ne hale geldiler, getirildiler. 
Pek çok değerlerimiz gram gram bitirildiler.
İmandan uzaklaştırılan millet kapıtalizm kucaklamış. Maddi çıkmazla sıkıldıkça boğazlar, nefisler umursamazca azgınlaşmış. 
Nefesler dua yerine, zikir yerine isyan şarkıları söylemiş. Eğlenme, dinlenme adına diyerek, insanlar iblise yar eylenmiş.
Bilmiyoruz ülkemizde neler olup bitiyor. Kimler masum iken fitne alemine çekiliyor. En mazlum tanıdığımız, en azılı suçlu olabiliyor. 
Yaşam hakkımız stress ve korku çemberinde hapsedilmiş sanki. Sokakta rahatlıkla yürüyemiyoruz. Kimseye başımızı kaldırıp bakamıyoruz. 
Herkes, her şeyden şüphelenir oldu. Ülkemde işlenen suçlar, trafik canavarını sollar hali buldu.
 
Aslında ne oluyor bize, diye sormaya gerek yok. Şeytan el etmiş, koşturmaca peşine takılmışız. Belki bir kaç yüz yıl öncesinden Allah’la bağımız olan ipimizi koparmışız. 
Yönümüzü şaşırmışız. Rehberimizin, sevgili peygamberimizin (sallalhu aleyhi ve sellem)in izini takipten vazgeçmişiz, sonra da tamamen kaybetmişiz.
Ah o boyalı basin yok mu, reytng uğruna millet baştan çıkartıcı programlar yapan renkli cam arkası, decal misali çokca hainler yok mu o alemde, hem de ne çok var. 
Edepli insan bırakmayacağız, açılmadık et koymayacağız diye didinip duruyorlar.
 
Yazık Mümin kullara, hatta tüm insanlığa; (zira öteki Müslüman ülkeleri de Osmanlı oralardan elini çektiğinden beridir, din de, edep ve ahlaklarında bayağı gerilemiştir.) 
Vah ki kötülükler, karanlıklar gözümüze gökkuşağı gibi gösterilir olmuş. Edeple, edepsizlik suyun yavaş akışı gibi sessizce yer değiştirmiş. 
Sonradan olacakları bilmemişiz, başımıza inecek musibetleri aklımıza getirmemişiz.
Televizyonlarda, gazetelerde giderek yaygınlaşan yanlış yayınlar sonucu, yurdum insanına yakışmayan iğrençlik haberleri… 
Yazık benim güzel ülkeme, maalesef şeytanın askerleri topla tüfekle yapamadıklarını maneviyatımızı çökerterek, 
birlikteliğimizi bölerek, örf ve adetlerimizi modernize ederek yok etmeye çalışıyorlar. Ve ne yazıktır ki başarıya koşuyorlar. İçimizden birileri de onlara çanak tutuyorlar. 
Makamlar uğruna maşalık ediyorlar. Görelim Mevla'm neyler, neylerse güzel eyler. İnşaAllah.
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..