Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '13

 
Kategori
Deneme
 

Nelere değer veriyoruz

Yaşamda, nelere öncelik veriyorsak, onu görür, onu yaşarız. Her insanın, bir yaşam tarzı, ve istekleri vardır. Aklımızda olan şeyler, ilgimizi çeker. Diğer her şeyi siler, aklımızda olanlı görürüz. İsteklerimize ve önem sırasına göre, bakış açımızda buna uyum gösterir ya da, başka bir ifadeyle beynimizdeki düşünceye göre, görüş açımız değişir.

Etrafımızda, birçok olaya şahit oluruz. Fakat,  ilgimizi çekmediği sürece, sıradan bir olay gibi, aklımızdan silinir gider. Aklımızdaki düşünceye göre, etrafımızda olan biteni algılarız.  Görmek istediğimizi görürüz. Hayata, nasıl anlam veriyorsanız, oda size öyle gözükecektir. Yaşamımızda, maddeye önem veriyorsak maneviyatı unuturuz. Yaşam tarzımızda, buna bağımlı olarak oluşur. Yani yaşamda önem verdiğimiz şeylere göre yaşam biçimimiz belirlenir. Okuduğum bir hikâye, anlatmak istediğim şeyi, öyle güzel özetliyordu ki sizlerle paylaşmak istedim.

Bir gün, bir gurup iş arkadaşı, yemek molası için dışarı çıkar. İçlerinden biri kızıl derilidir. Yolda yürürken, trafik sesi, iş makinelerinin çıkardığı sesler arasında, kızıl derili, kulağına, cırcır böceği sesi geldiğini, söyleyip aramaya başlar. Arkadaşları, bu kadar sesin içinde, yanlış duymuş olacağını, söyleyip, yollarına devam ederler. Fakat bir arkadaşı, ona inan masada, onunla birlikte, cırcır böceğini aramaya başlar. Kızıl derili yolun, karşı tarafına geçer, Arkadaşıda, onu takip eder. Binaların arasında, küçücük bir yeşillikte, cırcır böceğini bulurlar. Arkadaşı, kızıl deriliye: senin ,insanüstü güçlerin var der. Nasıl olurda, duyarsın, yoksa bu sesi diye sorar? Kızılderili ise ,bu sesi duymak için insanüstü güçlere gerek olmadığını söyler. Ve cebinden çıkardığı bozuk parayı kaldırımda yuvarlar. Birçok insan, paranın sesine,dönüp bakarlar. Kendilerinden, düşüp düşmediğini kontur ol ederler. Kızıl derili, arkadaşına dönüp: Önemli olan neleri önemsediğin ve nelere değer verdiğindir, Her şeyi ona göre duyar, görür ve hissedersin, der.

Madde, yaşamın devamı için, mutlaka gerekli. Madde karnımızı, maneviyat ruhumuzu besler. Ruhumuz beslenmediğinde, dengemizde, bir süre sonra mutlaka bozulacaktır.

Yaşamda, her şey, değerlidir aslında. Her güzellik, birbirini tamamlar. Önemli olan, bu güzelliklerin farkına varabilmemizdir. Sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 47
: 402
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

İzmir'de doğdum.  Adana!da yaşıyorum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Uzun zaman bir gazetede köşe y..