Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Nelerin ticareti yapılır?

Nelerin ticareti yapılır?
 

Sevgi paylasmaktir


Ticaret deyince aklimiza ilk gelenler arasinda; cesitili ürün, mal vb. alim satim etkinligi gelir. Eger satisin sonunda bir kazanc elde ediliyorsa satacagimiz cok seyler var demektir.

Sevgi, ask, bilgi, dostluk, dürüstlük, gülücük, hosgörü gibi sayisiz manevi degerlerimiz vardir. Alan da memnun satan da memnun kaliyor, genelde. Bu ticarete/ alis-verise kimsenin itirazi olmuyor ve bildigimiz ticaret etkinliginde uygulanması gereken dürüstülügü ilke edinmek gerekiyor.

Yazilarimizla, sözlerimizle, davranislarimizla bizler de burada bir nevi ticaretle ugrasiyoruz. Amacimiz aliciyi kasten yaniltmak olmasa da düsünce ve anlatim hatalarimiz olablilir. Cok rahatsiz eden bir durum oldugunda eger istiyorsak kirmadan dostca elistirebilmeliyiz.

Ask konusunda yaziliyor tertemiz piril piril duygular paylasiliyor. Ne mutlu ki' insan sevgi denen duyguya sahip ve asik olabiliyor. Duygu ve düsüncelerini tüm sicakligi ile, güvendigi ortamda paylasabiliyoruz.

Cok eski yillarda görümcem Türkiye'den bizi ziyarete gelmisti. Dısarda sarmas dolas yürürken kollarini birbirlerinin beline, omzuna dolayan genclerin arada bir öpücüklerle sevgilerini, duygularini paylasdiklarini gördügünde tuhafina gitti. "Nedir bunlar böyle birbirlerine eziyet ederek yürüyorlar" diyerek, basini cevirmisti biraz mahcup biraz saskin.

Ülkemden geleli pek fazla olmamisti o yillarda. Bende yadirgiyordum birazcik. Ama beni rahatsiz etmiyor olsa da yillar sonra insanın düşünce ve görüsleride degisiyor dogal olarak ve simdi daha farkli algiliyor farkli degerlendiriyorum.

O yillarda gencler etraftan cekiniyorlardı. Bazı almanlar elestirili müdahale ediyordu bakıslarıyle falan. Saga sola bakarak kacamak öpüsüyorlardi. Simdi daha cömert daha rahat uzun uzun öpüsüyorlarlarken hic kimse basını cevırip pek bakmıyor bile.

Kalabalıktan rahatsız olmadan o körpe beyinler o anda güzel duygularini yasiyorlarken neler hissediyorlardir diye bazen kacamak izlerim. Birakin sevsinler brbirlerini sevgiden kimseye zarar gelmez.

Cünkü: Kavgaci, agressif etraftaki insanlarin huzurunu asayisi bozan, vurucu kirici gencleri görmektense sevgiyi sevmeyi birbirlerini hissetmeye tanimaya calisan bu gencleri görmek daha iyidir diye düsünüyorum.

Elbette aleni yapilmamalı. Herseye istenilen anda istedigi kadar sahip olmak insani mutlu etmiyor. Eski asklar daha gercek ve uzun ömürlüydü. Sadakat ve ictenlik vardi.

Hoslanıyor ama sevdiginden emin degil, gecici hevesle yaklasip gömlek degistirir gibi partner degistirmemek gerekir. Hisler, duygular körleniyor egoist, bencillesiyorlar. Tahammülsüz oluyor insanlar.

Sevgiler- saygilar

 
Toplam blog
: 139
: 4264
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

Yurt dışında yaşıyorum. Spor, yürüyüş vb. bedensel aktiviteleri düzenli uyguluyor - vegan tarzı besl..