Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '06

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Nem & sıcak

Nem & sıcak
 

Çok sıcak…

Bugünlerde İstanbul’da hava sıcaklığı kırk derecenin altına düşmüyor. Vücudumuz yapış yapış ,nem oranı %70' lerde, televizyon kanalları,özellikle hastaların dışarıya çıkmamaları konusunda uyarılar yapıyor.

Sıcaklık ve nemdeki ani değişikliklerin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Yüksek ısı ve neme maruz kalmak su ve elektrolit kaybına neden olur. Kuru sıcak koşullarda ,yeterli su ve sıvı alınmalı, eğer kişi için sakıncalı değilse yiyecek ve içeceklere tuz ilave edilmelidir. Bu ilaveler sıcak ve aşırı terlemeye bağlı kayıpların karşılanmasını sağlar. Yaşlıların sıcak havada daha fazla sıvı almaları gerekmektedir çünkü susuzluk refleksi yaş ilerledikçe azalır. Ayrıca bebek ve çocukları korunmak için, daha dikkatli olunmalıdır.

Sıcak yorgunluğu olan hasta serin bir yere alınmalı, kusması yoksa ve içebiliyorsa birkaç yudum soğuk su içirilmeli, üzerindeki elbiseleri çıkarılıp başı ve vücudu ıslak bir süngerle veya bezle ıslatılmalıdır. Hasta düzelmiyor ve durumu kötüye gidiyorsa bir sağlık merkezine götürülmelidir.

Sağlıklı günlere…

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..