Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '15

 
Kategori
Güncel
 

Neme gerek

Neme gerek
 

Bugün İslam coğrafyasına baktığımızda kan, gözyaşı ve ölümlerin kol gezdiğini rahatlıkla görmekteyiz.

Zulmün her türlüsüne uğrayan bu coğrafyadaki ülke yöneticileri, kendi saltanat ve ikballeri uğruna yapılan bu vahşete sessiz kalmakta, benden uzak olsun... Sultan olsun düşüncesiyle ezilen toplumları görmemezlikten gelmeleri, insani değerleri hiçe saymaları, zalimlere karşı şirin görünmenin çabası içine girmeleri kendilerini kurtaracağını sananlar şunu iyice öğrenmelidirler ki!

Makamları uğruna sığındıkları bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetiyle aslında hem kendine hem de toplumuna zarar verdiklerinin farkında değiller.

'' Bana ne '' diyen insan hem kendini hem de milletinin perişan olmasına sebep olmaktadır. Hadis-i şerifte buyrulduğu gibi; '' Komşunun aç olduğunu bilip, karnını doyurup yatan bizden değildir.'' Zalimin zulmüne karşı çıkmayan aynı zülme uğrayacaktır.

Dinimizi, imanımızı ve milletimizi korumak istiyorsak, '' bana ne '' demeyen bir nesil yetiştirmek zorundayız. Osmanlı imparatorluğu da '' bana ne '' demeyen nesiller sayesinde asırlar boyunca kıtalara da hüküm sürmüş. '' Bu Millet ölmez!'' dedirten nice hikâyelerle doludur.

Bir gün Kanuni Sultan Süleyman, Yahya Efendi ye Osmanoğullarının akıbeti ne olacak diye bir pusula göndermiş. Yahya Efendi pusulanın arkasına arkasına kalın harflerle ''NEME GEREK'' yazmış ve Kanuni'ye göndermiş. Yahya Efendi den gelen pusulayı okuyan Kanuni Sultan süleyman bu sözün manasını anlamak için Yahya Efendinin dergâhına gittiğinde Yahya Efendi verdiğim cevabı anlamamana şaşarım demiş ve açıklamaya başlamış. '' Zulüm, Haksızlık yayılsa, işitenler de, '' Neme gerek!'' dese ve onu önlemeye çalışmasalar, fakirlerin, muhtaçların, gariplerin, zalimlerin zulmü altında ezilenlerin feryadı göklere çıksa ve bunları kimse işitmesse iş o zaman felakettir. Neslin o zaman yok olmasından korkulur ve yok olmak kaçınılmazdır.

Yüzlerini Hakk'a çeviren yöneticiler den oluşan milletler huzur ve saadet'e ererler.

'' Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışı, toplumların sağlığını kemiren en tehlikeli bir zehirdir. Bu düşünce beraberinde yıkım ve yok olmayı getirir. 

Not: Mektup Topkapı Saray’ında sergi halindedir.

Günün sözü: Dünya tarihinde zulümle payidar, isyanla bahtiyar olmuş kimse yoktur.

Esen kalın.

 

 

 

Facebook: mehmetçet21

Twitter: mehmetçet21

Mehmetcet21.blogspot.com

 
Toplam blog
: 12
: 70
Kayıt tarihi
: 20.10.13
 
 

1958 Diyarbakır doğumluyum. Diyarbakırda yaşıyorum. Yüksek okul mezunuyum. Kamuda görev yapmaktay..