Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '10

 
Kategori
Havacılık
 

Nerde kalmıştık?

Manevi konularda hiç kimsenin özgür iradesine ipotek konulamaz.
Herkes kendi iç huzurunu elde etmek isterken tercihini dilediği yönde değerlendirebilir pek tabii ki.
Peki o halde geçmişte tartışılan bu konular neden temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp tekrar gündeme getirilir anlamak mümkün değil!
0ysa Atatürk'ün bir mirasıydı söz konusu olan, popstar yarışmacısı x kişi SMS'lerinizi bekliyor denilmedi ya!

Bir vatandaşın Türk Hava Kurumu'na yardımcı olmayı Milli bir görev olarak benimsemesinde ne gibi sakıncalar olabilir sahi?
Hele ki, vatan savunmasına katkıda bulunmak söz konusu ise, bir dakika dahi düşünmeye gerek duymaz insan!

SMS ya da kurban derisi şeklinde gerçekleşen bu yardımlar her ne kadar okyanusta bir damla olarak görünse de, getirisi çok yüksektir çünkü!

Hem her türden zararlıya karşı kükreyecek olan çelikten projelerin oluşumunda pay sahibi olmak onurunu yaşamak sizce az bir şey midir?

O halde damlattıklarımızın ne cevherlere dönüşeceğini bilmek adına, THK’nun resmi sitesinde yer alan bazı bilgileri yeniden hatırlayalım isterseniz;

THK Cumhuriyet'in ilanından 16 ay sonra 16 Şubat 1925'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emirleriyle "Türk Tayyare Cemiyeti" adıyla kuruldu.

Cemiyet'in kuruluş amacı; Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek ve UÇAN BİR TÜRK GENÇLİĞİ yaratmaktır.

Türk Hava Kurumu, uzun süren bir Kurtulus Savaşı'ndan yeni çıkmış, yorgun ve yoksul bir halkın, Türk Halkı'nın inanılmaz büyüklükteki maddi-manevi desteğiyle can buldu. Bu destekle ilk 10 yıl içinde 351 uçak satın alarak Türk Silahli Kuvvetleri'ne bağışladı.

Türk Hava Kurumu, 1927 yılında, havacılık faaliyetlerinin dünya çapında gelişmesini sağlayan ve sportif havacılık konusunda uluslararası boyutta en üst düzeyde organ olan Uluslararası Havacılık Federasyonu'na (FAI) üye olmak için başvurdu. 2 yıllık bir uğraşıdan sonra 1929'da FAI'ye tam üye oldu. Kurum o günden beri ülkemizi, hava sporları konusunda, yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil etmektedir.

Atatürk'ün yıllar boyu her gittiği yerde konuşmalar yaparak gençliğe vermek istediği havacılık aşkı, havacılık coşkusu, kısa sürede sonuca ulaştı ve gençler akın akın Türkkuşu'na koşmaya başladı. Kurum, Vatan göklerine aralarında Atatürk'ün manevi kızı ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha GÖKÇEN'in de bulunduğu, birçok değerli eleman yetiştirdi.

THK'nin 1925'ten bu yana havacılığın çeşitli dallarında yetiştirdiği Türk gençler sadece sportif faaliyetlere katılmakla kalmadı, yurt savunmasında da etkin rol aldı. Bunun en canlı örneğini 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda görüldü. Hava İndirme Harekatına, o dönemde askerlik görevini parasütçü olarak yapan kurumun yetiştirdiği gençler teşkil ediyordu. Harekat esnasında kurumun uçak ve pilotlarına da önemli görevler verildi.

Göğsümüzü kabartan bu bilgiler doğrultusunda, blog yazılarında SMS tavsiyesinde bulunan onlarca yazar arkadaşımıza hak vermemek mümkün değil!

 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..