Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

Nerde kalmıştık!

Nerde kalmıştık!
 

NERDE KALMIŞTIK!


Çukurca’da verdiğimiz 7si asker biri korucu 8 şehit ve son bir buçuk ayda 41 şehit 36 yaralı… Ve devam eden şehit haberleri… Her bir şehit haberi aldığınızda içiniz sizinde yanıyor mu?  

O an hemen o şehidin anasını babasını ya da eşini ve çocuklarının neler hissettiğini anlayabiliyorsunuz? 

Hanginiz ölüm haberinin alındığı anın çaresizliğini hissedebiliyorsunuz? Bunu ancak ve ancak gerçek vatanseverler yapabilir! Ağzıyla değil yüreğiyle bu acıları paylaşanlar bilebilir! 

Bu son saldırılarda içimizi yakan bu olaylara karşılık hükümette “sözün bittiği yerdeyiz” dedi. Hemen TSK ile nalaşıp hava harekâtı başladı. Yaptıkları operasyonları açıkladılar. Büyük bir başarı sağlanmış gibi hedefleri akıllı bombalarla vurduklarını söylediler. Farkındaysanız istifa eden komutanlardan sonra ilk defa TSK ile hükümetin anlaşarak hareket ettiğini gördük. Ama benim bu konuda bir çok çekincelerim var elbet! Nedense bu görüntüler bana hep kuşku veriyor… 

Mesela diyorum ki; 

Bu zamana kadar verilen şehitlerin sayısına bakarsak, sözlerin bittiği yerler değil miydi?” 

“Terör bizim 35 yıllık meselemiz. Yapılan operasyonlar hep aynı ama sonuç”0” oldu. Şimdiki operasyonları neden ilk defa oluyormuş gibi gösteriyorsunuz? 

“Acaba bu operasyonlar her zamanki olduğu gibi sadece halkın gözünü boyamak ve bir dahaki sefere kadar susturmak mı?” 

Bu halk artık kesin çözüm istiyor, boş kayalıkları vurmakla yüreklerdeki ateşler sönmüyor bu bilinsin! Terörün nerden ve nasıl beslendiğini hükümette gayet iyi biliyor ama çıkar dünyalarına dokundukları için kimse oralı olmuyor. Başta olanların böyle bir lüksü olamaz! Bizler artık kaz gibi yolunmaktan, bebek gibi uyutulmaktan, aptal gibide avutulmaktan bıktık! (yalnız halkın%50 si hala bunlara razıya neyse) 

ÇÖZÜM İSTİYORUZ ÇÖZÜMM! 

Şehit ailelerinin yüreklerini bu tür alışılmış operasyonlarla avutamazsınız bilin bunu! Acılarını dindiremezsiniz. Ama ömür boyu şehit ailesinin ve sakat kalmış gençlerimize yardımcı olabilirsiz. 

Terörü bitirerek onların yüreğine biraz su serpmiş olabilirsiniz. 

Kaldı ki bu ülkede kurtuluş savaşından kalan gaziler bile sefalet içinde öldüler. Şehit anaları bile gün geldi meclise bile alınmadılar! Ne rezaletleri gördü bu ülke! Ey gidi eyy… 

Televizyonlarda önce flaş haber oluyorlar, ağlayan ailelerini gösteriyorlar birkaç gün sonrada herkes unutup gidiyor. Biraz operasyon, sonra gelsin tekrarlar… Bu zamana kadar hep böyle olmadı mı? 

Bundan sonra bir değişiklik olur mu dersiniz? 

Bunun yanıtını hep beraber bekleyip göreceğiz! 

 
Toplam blog
: 76
: 720
Kayıt tarihi
: 26.04.09
 
 

Kendi halinde, düşünmeyi/yazmayı seven  biriyim. En çok değer verdiğim konu ise herkesin bilinçli..