Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '12

 
Kategori
Magazin
 

Nerde merak orda trak

Nerde merak orda trak
 

Meraklı Ahu Hanım


Merak insanlarda ve hayvanlarda gözlenen araştırma ve öğrenmeye yönelik bir davranış biçimidir. Ayrıca merak bu davranışa yol açan duygunun adıdır. Merak insanlık tarihinde bilim ve teknolojinin gelişmesine yol açan en önemli düşünme niteliğidir.

İnsanlarda bebeklik yaşından yaşlılığa kadar her yaşta gözlenen bir davranıştır. Ayrıca memeli hayvanlar, balıklar, sürüngenler ve böcekler dahil bütün hayvanlarda kolayca gözlenebilir.

İnsanlık tarihindeki bütün önemli icatlar ve keşifler merak duygusunun sonucu oluşmuştur. Kristof Kolomb'un Amerikayı keşfetmesi, Albert Aeinstainin görecelik kuramını geliştirmesi, Edison'un ampül ve fonoğrafı icat etmesi hep merak duygusundan kaynaklanmıştır.

Gazete haberine göre uzaya gidecek ilk Türk olan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın eski eşi turizmci Ahu Aysal, 3 saatte gidip 3 saatte döneceği ve sadece 60 saniye geçireceği yerçekimsiz ortamda en çok seksi merak ettiğini söyledi.

Aysal geçtiğimiz aylarda 95 bin dolar yatırarak uzay turuna ön kayıt yaptırmıştı. Çok daha basit şeyler konusunda korku duyabilse de uçağa binmekten ya da uzaya gitmekten çekinmediğini ifade eden Aysal “Sanal AVM’mizde Vip Turizm mağazası da var. Demek ki uzay yolculuğunun satışına aracılık da ediyorum demektir” diyor. 2014’te uzaya gidecek ilk Türk olan Ahu Aysal: “Korkmuyorum. En çok o yerçekimsiz ortamda seks nasıl yapılır, merak ediyorum.”

Merak öğrenmenin ilk başlangıç noktası olup, öğrenmenin, bilmenin teorik durumudur. Açlığımız nedeni ile Toplumsal olarak en çok ilgi gösterdiğimiz konulardan biri olan seksi Ahu hanımın uzayda merak etmesi Abazalıktan kaynaklanan bir durum olmasa gerek. Onun merağını yüceltmek ve bilimsel bir misyon yüklemek gerekebilir. Seksi iki kişiyle yapılan fizyolojik bir eylem olarak tanımlarsak eğer Ünal Bey’de bilet almalıydı herhalde. Bir Galatasaray taraftarı olarak Başkanımızın eşinin merağı beni de ilgilendirir tabii ki. Ahu hanımın merağının giderilmesi teknik ve fizyolojik olarak mümkün mü bilmiyorum ayrıca.

“Hiçbir özel yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım.” Albert Einstein

“Önemli olan sorgulamayı bırakmamak. Merağın var olmak için kendi nedeni vardır. Kimse bunu anlayamaz ancak bunun içinde, sonsuzluğun, hayatın, gerçekliğin inanılmaz yapısının gizlerini çözmeye çalışarak, olabilir.”  Albert Einstein

“Meraklı olduğunda, yapacak bir sürü ilginç şey bulursun.”  Walt Disney

“Merak bir günah değildir... Ama merakımız konusunda daha dikkatli olmamız gerek... Evet, buna rağmen.” Albus Dumbledore

“Merak şeytanın en favori yollarından biridir, insanı günaha sürükler.”  Tinel

Bu merak bana gençliğimde çok kullandığımız şu sloganı hatırlattı.

“Nerde merak orda trak.”

Nizamettin BİBER

Uzman İnşaat Mühendisi 

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..