Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '12

 
Kategori
Spor
 

Nerede 2 sene önceki Galatasaray,Nerede Şimdiki takım..?

Nerede 2 sene önceki Galatasaray,Nerede Şimdiki takım..?
 

Galatasaray bu sene hiç olmadığı kadar iddialı bir transfer performansı gösterdi.Bu performansı belki Roman Kosecki ‘ nin alınışından belki de Mario Jardel ‘ in alındığı sene yapılan transferlerden hatırlıyoruz.Belli ki  Fatih Terim bu sene işi sıkı tutuyor.Çünkü rakipler de geçen sezonki Galatasaray’ı tanıdı.Bu takımın en önemli eksiğinin orta saha olduğunu ,sol kanadının aksadığını,forvetlerinin gol ortalamasının yüksek olduğunu,mutlaka pas almamaları gerektiğini sağır sultan duydu. Şimdi alınan oyunculara bakarsak takımda kilit noktalara önemli  isimleri monte edilmiş  görüyoruz.Amrabat hem forvet arkasında hem orta saha da çok koşan,savaşan yaratıcılığı yüksek ve asist özelliği çok yüksek bir oyuncu.Aslına bakarsanız Kayserispor a gelmesi bile başarıydı.Tıpkı James Troisi gibi bir yeteneği kapan Kayserispor ‘ un yine zamanında yaptığı şaşırtan hamlelerden biri..

Hamit altıntop ise tecrübesi ve futbol bilgisi ile sadece Galatasaray’ı değil oynadığı her takımı toparlayacak çapta bir isim. Aslında soyadı altın krampon olmalıydı.Çünkü hakikaten çok ama çok iyi niyetli bir oyuncu. Hamit ‘in Amrabat ile birlikte Galatasaray orta sahasına kademe atlatacağı bir gerçek. Ve tabiki Burak Yılmaz transferi..Burak Rusya da oynasa idi kariyeri açısından büyük bir zarar görecekti.Oysaki şimdi hem çok şeyler öğreneceği bir antrenörle birlikte antreman yapacak  hem de gol yollarında beslenebileceği Elmander gibi usta bir ayak ile yanyana oynama şansını elde edecek..Herhalde rüyaları gerçek oldu…

Beşiktaş ‘ ın bu sene transfer dünyasında çok arka sıralarda kalması ve şu an klüpte heyecanı ve motivasyonu durduran bir takım sorunlar olması,Trabzonspor ‘ un ise yaşadığı kayıplar Fenerbahçe yi Galatasaray ‘ ın tek iddialı rakibi kılıyor.

Galatasaray ‘ ın bu sene Riera yı tutmaması lazımdı.İspanyol geçen sene takıma katkı veremediği gibi parladığı bir kaç maçın da sonunu getiremedi.Eğer ki Galatasaray tıpkı defansında Ujfaluji-Nounkeu işbirliğini kurduğu gibi sol kanadında da bir revizyona giderse geçen sene söylediğimiz gibi bu sene de ligin favorisi olacaktır..

Yapılan bu transferlerden sonra Galatasaray ‘ ın Avrupa çapında bir kadro oluşturduğunu söylemek te artık şart…

Bu arada Beşiktaş ' lı dostlara güzel bir haber vermek gerek. Beşiktaş tribünleri yine elele gönül gönüle çıkarılan siyahlabeyaz dergisine kavuştu.Koray Koyuncu ve arkadaşları benimde naçizane yazılarımla katkıda bulunduğum bu oluşum da oldukça başarılılar..Takdir sizlerin..İşte linki..

http://www.siyahlabeyaz.com/

 

http://zoomlabakalim.blogspot.com/

https://twitter.com/AkdeniZZZZzzzz

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..