Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '17

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Nerede Bu Entelektüeller?

Nerede Bu Entelektüeller?
 

NEREDE BU AKİL ADAMLAR?


Biz Türkler, ülkesini çok seven milliyetçi insanlarızdır. Lakin devlet hakkındaki görüşlerimiz biraz sıkıntılıdır. Devlet, millet ve vatanın aslında bölünemez ve ayrılamaz olduğunu hiç düşünmeyiz. Ülkenin bizim beklentilerimizi karşılayabilmesi sadece devletin değil aynı zamanda bizlerinde sorumluluğudur demeyiz. Biz vatana asla toz kondurmayız ama iş millete ve devlete geldiği zaman çok acımasız eleştirilerde bulunuruz. Şikâyetçi olduğumuz bu konularda hiç vatandaş olarak sorumluluğumuz olduğunu düşünmeyiz. O yüzden birbirimizi adam yerine koymaz, devleti en ağır şekilde eleştiririz.

Hiç devlete, millete şu konularda şöyle bir destek vermemiz gerekiyor denildiği bir sohbete tanık olanımız oldu mu?  Ben böyle bir sohbete tanıklık etmedim. Bu, biz Türklerin sosyal genetiğinde olan bir durum olsa gerek. İçimizdeki hainler milletini sevenlerin oranının yanında devede tüy kalır kanaatindeyim. Bu hainlerin bu ülkeye, millete ve devlete verdiği zarar, biz vatanını sevenlerin verdiği katkıdan çok ama çok fazladır. Haklı değil miyim? Çok mu acımasız oldu? Şahsen hiçte o kanaate değilim. Bu ülkenin hainleri bu ülkede cürmünden çok ama çok fazla yeri yakmaktadırlar. Bence buradan çıkan sonuç, ülkemizi, vatanımızı sevdiğimiz oranda birbirimizi sevmiyoruz ve devletimizin yanında gereğince duramıyoruz. Seviyoruz ve duruyoruz diyenlere bende yeteri kadar olmadığını söylüyorum.

Bu konuda en fazla desteğine ihtiyaç duyduğumuz kitle Akademisyenler, akil adamlar, entelektüeller ve kendisine aydın denilerinlerdir. Yetiştirdiğimiz bu büyük adamlarımızın bir kısmı devletimize ve minnettar olduğu milletimize gerekli desteği vermezken bazı entelektüeller, aydınlar ve akademisyenlerimiz terör ve algı operasyonlarına destek verip, hazırlanan bildirilere imza attıklarını görmekteyiz. Biz nasıl bir şekilde yetiştirmişiz ki, bu değerlerimiz ülkesine ve devletine karşı bir faaliyet içerisinde yer almışlar? Durum böyle olunca milli güç dağılıma uğruyor memleketimizin ilerlemesinde yeknesak bir gelişime sağlana biliniyor.

Bizim bilime, irfana, sağduyuya, akla ihtiyacımız var. Bizim bunları üretecek ve ülkeye katma değer katacak insanlara ve olgunlaşmış şahsiyetlere ihtiyacımı var. Bizim ülkemize, tarihimize ve kültürümüze özgü kodlarla yetişilmiş adamlara ihtiyacımız var. Bizim yerli, milli ve liyakat sahibi her alanda donanımlı bir topluluğa ihtiyacımız var.

Vizyon sahibi olacak, konsepteler ortaya koyacak buna dayalı uygulanabilir politikalar, stratejiler, hedefler belirleyecek bu topluluğun üst düzey katkılarına ihtiyacımız var. Bu işler tekbir adamla olmaz. Şikâyetçi olan/olmayan elini taşın altına koymalıdır. Toplumun daha güzel ve üretken düşünmesini sağlayacak toplum önderlerine ihtiyacımız var. Aydınlara, irfan sahibi şahsiyetlere ihtiyacı var.

İşin bu tarafı böyleyken, diğer taraftan devletimizin de katkıda bulunmak isteyen insanlara ilgili alanlarda kanallar açılmasını sağlaması gereklidir. Osmanlı’nın çöküş dönemi kafasıyla gidiyoruz. Bize kimler güveniyor ama biz bizden adam olmaz zihniyetiyle yaşamıyoruz. Sadece zamanımızı dolduruyoruz. Yazık, günah. Projesi olan birçok insanın karşısında muhatap bulamadığın gördüm. Toplum tarafından bilindik bilinmedik çok kişinin devlete olan anlatacakları karşısında bir yetkili bulamadığını da duyduk. Bu insanların mecnun gibi oradan oraya dolaştırıldığını ve bir neticeye de ulaşamadığını biliyoruz. İşte biz Türkiye’de buna bürokrasi diyoruz, yanlış. Bürokrasi ön alıcı olmalı, yol gösterici, destek verici, kanat gerici olmalı.

Ülkenin gelişimi için sadece şikâyet hattı BİMER biz yeterli bir sonuç doğurmaz. İnsanların katılımcı demokrasi gereği BİMER gibi fikirlerini sunacağı platformlara ve insanların bu konulara katıda bulunacağı kamusal alanlara,  sosyal ortamlara, STK’lara derneklere ihtiyacı var. Bu konunun startını da devletten beklemek, toplumu tetiklemek ve kendi kendine tetiklenene de gerekli desteğin verilmesi gerektiği kanaatindeyim.

Eğer bu düşüncelere katılıyorsanız bu makaleyi paylaşarak milletimize, devletimize ve vatanımıza bir katkıda bulunalım. Farklı düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi de şahsıma göndererek katkıda bulunabilirsiniz. Bu küçük paylaşımınız ve katkınız için çok teşekkür ederim.

Daha güzel bir geleceğe el ele yürümek dileklerimle, saygılar sunarım. 

 
Toplam blog
: 72
: 918
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

1971 İzmir doğumluyum. Strateji, Taktik Felsefe, İşletme, Liderlik, Kalite Güvence Sistemleri, El..