Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Nerede eski 23 Nisanlar?

Nerede eski 23 Nisanlar?
 

Eskiden de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları kutlanırdı. Çocuklar gelirdi çeşitli Avrupa ülkelerinden. Cıvıl cıvıl, güzel yüzlü, gözlerinden hayat fışkıran çocuklar. Bu çocuklar çeşitli etkinliklere katılırlardı ülkemizde.

Dans ederler, şiirler okurlar, şarkılar söylerlerdi. Bizim çocuklarımızla kaynaşırlar onları kendi ülkelerine davet ederlerdi. Çocuklarımızla gurur duyardık. Dünyadaçocukların bayramının kutlandığı tek ülke olmak güzel şeydi.

Politikacılarımız bu yabancı çocukları, kendi çocuklarımızdan ayırmaz, onları da bağırlarına basarlardı. Gazetelerde gördüğümüz resimler hoşumuza giderdi.

Sayın ABdullah Gül henüz Cumhurbaşkanı olmadı. Aday daha... Çiçeği burnunda bir aday. Devletimizin en yüksek tepesindeki makama oturacak. Hayırlı olsun. Ama endişeliyim.

Kamusal alanda türban yasaklanmışken, minnacık çocukların türbana bürünmüş olanları arasında nasıl da mutlu! Resme bakın. Yakında medyamızda Cumhurbaşkanlığı makamının türbanlı ziyaretçilerle dolup taştığını görebiliriz.

Türkiye, çağdaş dünyadan uzaklaşacak mı? İran'daki gibi kılık kıyafet polislerimiz mi olacak? Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan... Bu üçlü el birliğiyle Türkiye'yi Din Devleti mi yapacaklar?

En azından yapmaya çalışacaklar ve ülkemizin huzursuz günler geçirmesine neden olacaklar? Müslümanlık çağdaşlığa engel midir?

Nur Suresi 31. ayette kadınların örtünmesiyle ilgili emirler var.

Orada çocuklar emrin dışında. Bizim ülkemizde çocuklar en başta. Onlar da örtünmeye başlıyor. Onların da başı örtülü olanları dışişleri bakanımızın en çok ilgisini çekiyor. Avrupadan uzaklaşıp Arap ülkelerine mi yanaşacağız?

Cumhurbaşkanı adayımız sayın GÜL beni güldürmeyecek gibi...

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..