Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Nerede kalmıştık? Orduspor 0-2 Galatasaray

Nerede kalmıştık? Orduspor 0-2 Galatasaray
 

Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinin bitimine doğru, 16.haftanın açılış mücadelesi Ordu'da Orduspor-Galatasaray müsabakasıydı. Milan Baros ve Kazım'ın attığı gollerle sahadan galip ayrılan sarı kırmızılılar, hanesine üç puan yazdırarak liderliğini sürdürdü ve bu sezon ard arda beş maç kazanan tek takım oldu.

Maça genel hatlarıyla bakarsak, inişleri ve çıkışları olan bir karşılaşmaydı. Çok da zevkli olduğu söylenemez. Pozisyon açısından da zengin değildi fakat bana göre önemli kazanımlar vardı Galatasaray adına. İyi başlayan taraf Orduspor'du ama ilk ciddi atakta gol bulmak misafir takım için önemli bir moral oldu. 

Galatasaray sahada güvenle oynuyor. Son maçlara göre gerçekten iyi oynamadı ama yine de kazanmasını bildi. Yorucu bir maratonun ardından Orduspor deplasmanı kolay değildi. Buradan üç puanla ayrılmak önemliydi. Ligin ilk yarısını lider bitirebilmek ve daha da morallenebilmek için. Net, güzel iki gol Cimbom'a yetti. 

Orduspor'un ataklarında Galatasaray savunması açık vermedi. Topa vurdurduğu anlar olsa da genel olarak iyi savunma yaptı. Kendisine nadir pozisyonların düştüğü Muslera başarılıydı. Beklerde Eboue ve Hakan bana göre başarılıydı. Zaten ev sahibi takım kanat organizasyonlarını çok düşünmedi. İkisinin de iyi oynadığını fakat ofansif katkılarının az olduğunu düşünüyorum. Stoperde Ujfalusi ve Semih bence yine başarılıydı. Semih karttan sonra moralini bozdu, bu pek iyi değildi ama onun gibi hırslı ve tecrübesiz bir futbolcu için bence gayet doğal. Bu akşam çoğu pozisyonda kontrolsüz girdi fakat eminim ki bu problemi aşacaktır, yine de iyiydi. Geçen seneki stoper rezaletinin ardından bu sene oldukça başarılı Galatasaray.

Orta sahaya baktığımızda ben açıkçası çok da olumlu bir şey göremiyorum. Felipe Melo savunmaya yardımlarında iyiydi. Selçuk ileriye yeterince iyi top taşıyamadı. Sol kanatta Emre normale göre etkisizdi, attığı bir iki güzel pas vardı sadece. Kazım da defansa koşmasının yanında güzel bir gol attı, onun dışında saçma sapan işler yaptığı birçok pozisyon vardı. Lakin ileri uçta Elmander ve Baros ikilisi bence çok iyiydi.

Milan Baros kendinden beklemediğim şeyler yaptı. Goldeki takipçiliği iyiydi, bu özelliğini zaten biliyorduk. Ama ben Baros'u genelde kendi oynamayı seven, çalımlara daha çok giden, fazla pas atmayan bir futbolcu olarak bilirdim. Bugün boş alanlara akıllara zarar paslar attı. Asist de yaptı. Golünden çok pasları etkiliydi ve gerçekten harikaydı. Elmander'e gelince, yine çok çalıştı. Golü bulamasa da rakip defansı oyaladı. Onları yordu. İyi bir maç çıkardığını düşünüyorum. Keşke daha bol pozisyon olabilseydi.

Galatasaray kaldığı yerden devam ediyor. Çok iyi bir hava yakaladı ve bunu sürdürüyor. Umarım bunun devamı gelir, bu akşam bunu pek göremesek de genel olarak son haftalarda oynadığı futbolla keyif veriyor. Sarı kırmızılılar takım olmaya başlıyor. Bununla beraber Orduspor da maçı soğutmadan, elinden geleni yaparak iyi bir mücadele verdi. Onları da tebrik ediyorum. 

Her iki takıma da başarılar... 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..