Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '10

 
Kategori
Spor
 

Neredesin Galatasaray!

Neredesin Galatasaray!
 

Bugün itibariyle şunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz ki bu Sivasspor’un şampiyonluk şansı bu Galatasaray’dan daha fazla!

Galatasaray’ın aksayan tek bir bölgesi olsa orası ile ilgili yorum yapılabilir fakat sarı kırmızılıların güven vermeyen bir kalecisi, rakibe haddinden fazla gol pozisyonu veren bir savunması, rakip atakları engelleyemediği gibi forvet oyuncularına da pozisyon hazırlayamayan bir orta sahası olunca ortaya yorum yapmaya dahi imkân vermeyen bir tablo çıkıyor.

Bakıldığında Galatasaray’da Arda ve Kewell dışındaki oyuncular çok iyi kadrolarda yer alacak görev adamları ancak tüm malzeme bu tür “vasat” isimler olunca pişen yemeğin de ağızlara layık olması söz konusu olmuyor. Daha önce de defalarca büyük takımların puan kayıplarına ve yenilgilerine şahit olduk ancak dünkü maçın diğerlerinden farkı gol pozisyonlarını bulan tarafın Sivasspor olması ve sarı kırmızılıların maçı kazanmak adına en ufak bir gayret gösterememesiydi.

Neticede geçen sene bekleneni veremeyen Galatasaray, bu sene bırakın üzerine koymayı daha da güç kaybetmiş bir görüntü içinde ve bunun en büyük nedeni Nonda, Elano ve Keita gibi önemli isimlerin yerine kadroya onların eksikliğini kapatacak isimler dâhil edilmemesi. Teknik direktörün değişmediği bir dönemde alınan ve gönderilen transferlerde bu denli başarısız olunması açıkçası Galatasaray yönetimi için hiç de kabul edilebilir bir hata değil.

Bu yenilginin ardından Galatasaray yönetimi birkaç “panik transfer” yaparsa kimse şaşırmasın ancak gerek sezonların başlamış olması gerekse sarı kırmızılıların maddi sorunları göz önüne alındığında bu transferlerin takıma fayda sağlayacağından hiç emin değilim.

Sivasspor 2010

İki sezon önce şampiyonluğa oynadıktan sonra geçen yıl kümede kalma savaşı veren Sivasspor Galatasaray önündeki performansıyla, bu sene korkulu rüya görmeyeceği gibi eski şaşalı dönemlerine dönüş sinyalleri verdi.

Mehmet Yıldız’ın sakatlıktan, eskisine oranla daha güçlü çıkması, yeni kaleci Ramovic’in, Petkovic’i aratmayan performansı, geçen yıl havlu atan savunmanın bu sene toparlanması ve en önemlisi“ikinci bahar” izlenimi veren Ceyhun’un müthiş performansı kırmızı beyazlılar adına, sadece Galatasaray karşısında alınan haklı galibiyetin değil, bu sezon için umutlu olunmasının da ana nedenleriydi.

Ceyhun Eriş

Ceyhun için söylenecek en güzel söz “yurt dışında olsa rahatlıkla bir dünya yıldızı olurdu”dur. Tıpkı Sergen veya Yusuf gibi müthiş bir yeteneğe sahip olmasına karşın bu yeteneği ile doğru orantılı bir kariyere sahip olamayan tecrübeli futbolcu bugün sahanın tartışmasız en başarılı ismiydi. Ceyhun’un kariyerinde Sivasspor tam on altıncı durak ama o, meşin yuvarlağa nasıl hükmedeceğini o denli iyi biliyor ki ilerlemiş yaşına ve takımda yeni olmasına rağmen hiçbir sorun yokmuş gibi üst düzey bir performans göstermekte hiç zorlanmıyor.

Bugün çok net olarak görüldü ki Ceyhun ‘un takımına katkısı son derece elzem ve şayet yıldız oyuncu bu sefer bir istikrar yakalayıp dünkü performansını tüm sezona yaymayı başarırsa sadece kendinden değil Sivasspor’dan da bu sene oldukça fazla söz ettirecektir.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..