Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '21

 
Kategori
İlişkiler
 

Neredeysen O'sun

İnsanlık var oluştan bu güne savaşarak yaşıyor. İlk zamanlarda yaşamak için, şimdi ise daha çok gücü elinde bulundurmak için, tüm yaşananlar bile isteye yapılmış bir durum. İyi ile kötünün savaşının, doğru ile yanlışın bir sonu mutlaka olacak.
 
Bir toplumun insan karakterleri üzerindeki etkisi, topluluğun insan davranışı üzerindeki gücü oldukça fazla. Eğitim ve öğretim etken olsada toplumun gücü yadsınamaz.
 
İnsanın doğrularının olmayışından oluşan boşluk, insanı başkalarının doğrularıyla yaşamaya yöneltiyor. Çevren ne ise sende o'sun. Değişim her zaman mümkündür, aslında zarar görmemek, göstermemek için değişim şarttır.
 
Eline yeterli güç geçtiği zaman milletin canına okuyacak iyi kalpli görünen çok güçsüz var. Bu kişi, gücü yetmediği ve engel olamadığı için karşıymış gibi olduğu, isyan ettiği, kınadığı her türlü kötücül işi ve eylemi eline fırsat geçtiği takdirde çekinmeden yapacak kişidir.
 
Kutuplaşma bir algı, kurt görünenler koyun, koyun görünenler de kurt olabilir, algıyı sadece bir çizgi belirliyor. Çizginin hangi tarafında olduğunuza göre karşı taraftan nasıl göründüğünüzü görüyorsunuz.
 
Sürüden ayrılmayı göze alıyorsan seni bekleyen tehlikeleri alt edecek kadar güçlü olmalısın. Ve bir gün sürüne döndüğünde asıl benliğinle dönmelisin dışarıdaki gücünle sürüne meydan okumamalısın. Çünkü bu sefer korkulan olursun. Barınmak istiyorsan toplumun seni görmek istediği gibi bir birey olman gerekiyor.
 
Güvenli alanını terk edip, zorlukları aşıp, kendini değiştirip, düşmanlarına benzesende, sonradan onlara katıldığın için yine seni dost görmeyecekler ve ilk fırsatta yok edeceklerdir.
 
Koyunla koyun, kurtla kurt olmak yani her kesimle uyumu sağlayabilmek. Kurda kurt, koyuna koyun olacaksın. Kurt görünüp, koyun gibi olmak, koyun görünüp kurt gibi olmak arada kalmaktır.
 
Kurtlarla bir olup sürüye saldıracak sonra gidip koyunlara birlikte yas tutacaksın. Bulunduğu kabın şeklini alan su gibi bazı canlılarda ne tarafa geçerlerse o tarafa benzemeye çalışır. İçimizdeki en tehlikeli düşman bize benzeyip de bizden olmayanlardır. Kiminle neyi yaparsan ona benzersin bir toplulukta şekil nasılsa ona bürünürsün.
 
İnsanlığı tüm çeşitliliği ile kucaklamaya çalışanların, bu çeşitliliği bir tehdit olarak algılayıp onu yok etmeye çalışan kurtlarla bir arada yaşaması mümkün ama önemli olan bu çeşitliliği kimlerin ve niçin yarattığı, insanlık içinde ne kadar çok çeşitlilik olursa sistem insanlığı çok daha rahat kontrol eder. Oysa ki bir tarafı sistem insanı yaparsan geri kalanları bölebilir, başlarınada sistemin manipüle ettiği bekçiler dikebilirsin.
 
NLP, parapsikoloji ve metafiziğin ne olduğunu öğrenirseniz kandırılmanız da o derece zor olur. Bugün kitlelerin yaşadığı sorun yüz yıldan fazladır hazırlanmakta olan bir tiyatronun perde alışıdır. Derler ki, "insanlardan bir şeyleri saklamak istiyorsanız onu onların gözünün önüne koyun." Aslında her şey belliydi. Best seller kitaplarla, Hollywood aracılığıyla, televizyon kanalları üzerinden sürekli bilinçaltına insanların bir üstün güç kontrolü altında olduğu empoze edildi yıllarca. Bazılarımız bunu erken anladı. Bir kaç kişinin senaryoyu okumasının hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini iddia edenler var, ama maalesef bilginin de bir virüs kadar hızlı hareket edebileceğini bilmeyenler de var.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..