Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Nerelerden nereye geldik? Uyan ey milletim!

Nerelerden nereye geldik? Uyan ey milletim!
 

odatv.com


 

Bir vatandaşımız büyük bir otomobil firmasından sıfır kilometre bir araç satın alıyor. Kısa bir süre sonra aracına arkadan başka bir araç çarpıyor. Araç sahibi aracını kaportacıya götürdüğünde ilginç bir durumla karşılaşıyor. Çünkü sıfır kilometrede aldığı aracın daha önce kaportasının çarpılmış ve macunlandıktan sonra boya ile kapatılmış olduğunu görüyor. Bunun üzerine Fatih semtinde bir avukata gidip, aracı aldığı firmaya bir ihtarname çektirtiyor. Bu ihtarnamenin orjinalindeki avukatın ismi, firmanın ismi ve noter ismi bende saklı kalmak üzere bu avukatın firmaya çektiği bu ihtarnameyi aşağıda yayınlıyorum. Ayrıca bu konuyu avukatların bilgisine sunuyorum. Onlar da artık davalarında bu ihtarnamede kullanılan kelimeleri seçsinler!
 
İstanbul......Noterliğine
 
Keşide eden:.... Müşteki...........
Vekili ...................Avukat................
Muhatap:.............Otomotiv şirketi
İhbar konusu..... Çarpıp üzerini boyayarak müvekkilime sıfır diye satmış bulunduğunuz 34........plakalı aracın alınarak yerine yenisinin verilmesi hususunun ihtarından ibarettir.
 
Talebin izahı:  1 - Müvekkil  ..............tarihinde firmanızdan 34............plakalı ...........marka bir araç satın almıştır. Kendisine bir aracın arkadan çarpması sonucu aracını kaportacıya götürdüğünde üstündeki boya kaldırılınca aracın daha önce çarpılarak macunlanmış olduğu görülmüştür.
 
2- Bu davranışın dürüstçe bir davranış olmadığı izahtan varestedir. Hele bu davranış..".............otomotiv" gibi dürüstlüğü ile maruf bir firmaya isnat ediliyor ise, iki defa üzülmek gerekiyor.
 
Peygamber efendimiz (sas) yaş buğdayı kuru buğdayın altına saklayan satıcıya bile "Bizi aldatan bizden değildir." derken bu firmanın sahipleri o peygamberin ümmeti olarak üç kuruşluk dünya malına tamah ile böyle bir şeyi nasıl yapar? O arabayı "Hasarlı" olarak satamaz veya kendiniz binemez miydiniz?
 
Firmanızın bu ayıplı durumu kabul etmemesi karşısında, başkalarını da töhmet altında bırakan, Kuran'ın dili ile bir "fitne" dir ki, bununla imtihan olundunuz ve kaybettiniz. 
 
Hiç kimse bilmese de Allah'ın (cc) bildiği bu sahtekarlığı siz de biliyorsunuz ve bu sizin amel defterinize kaydoldu. 
 
"Ali imran suresi 5. ayet: "Şüphesiz ki ne yerde ne de gökte hiç bir şey Allah'a gizli kalmaz. Gizlemeye çalışanın yarın mahşerde önüne konur. 
 
Böyle bir şey yapabilmek için ya İslam'ı ve Kur'an ı bilmemek ya da Allah'tan ve ahiret gününden korkmamak gerekir.
 
Sizin bu iki guruba da dahil olmadığınıza inanıyorum. 
 
Sonuç: İhtarı aldığınız günden itibaren 10 gün içinde "Essulhu seyyidül ahkam" diyerek mahkeme yolunu kapatıp lütfen müvekkile gerçek manada "sıfır" arabasını teslim ediniz. 
 
Saygılarımla.
 
Sayın Noter
 
İş bu ihtarnamenin bir nüshasının muhatapa tebliğini, bir nüshasının tarafımıza iadesini, bir nüshasının da dairenizde hıfzını bilmukabele talep ve arz ederim. 
 
İhtar eden, Müvekkil vekili Avukat.................
 
******
 
AKP yeni anayasada laikliğe vurgu yapılmamasını istiyormuş!
 
Hollanda'daki aşırı sağcı Wilders Özgürlükler Partisi’nden Avrupa Parlamentosu üyesi Barry Madlener, bakın ne demiş?
 
"İslam ülkelerinin sonu şeriat. Türkiye’ninde sonu şeriat ile yönetim. Bundan kaçması imkansız .Ama bugün ama yarın.’’ (Vatan)
 
Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete..........
 
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..