Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Neremiz doğru ki

Deveye sormuşlar boynun neden eğri? Deve: “nerem doğru ki demiş”. Kıssadan hisse. Yazıma futbol ile başlamak isterdim ama sahada futbol olmayınca insan ne yazacağının şaşırıyor. 100 milyonlarca değerindeki bir takım sahada yokları oynayınca karşısındaki rakip de buna ayak uydurunca insanın canı sıkılıyor.

Olimpiyat yapılsın diye vergilerimizle yapılan statta yaz günü yaprak kımıldamazken bile püfür püfür rüzgar alan bir ortamda kışın ortasında maç yaptıran zihniyet herhalde Afrika' da bile yoktur. Bir sezonda Olimpiyat stadının kapasitesi kadar seyirciye oynayamayacak bir takıma bu stadı tahsis etmek sadece bizim ülkemizde olur. Düşünün 103 yıllık mazisi olan Fenerbahçe bile bu statta 10 bin kişiye oynuyorsa vay futbolun haline. Bu soğukta oraya giden 10 bin kişiyi bir de tatsız tuzsuz bir futbol dondurunca insan kahroluyor.

Aziz Yıldırım ve yönetimdeki kankaları herhalde bu takımla ne kadar övünseler azdır. Yola şampiyonlar liginde en az yarı final hedefiyle çıkan bu yönetim ne kadar isabetli kararlar aldıklarını gördükçe koltukları kabarıyordur. Avrupa’ da başarıyı bırakın grup maçlarında galibiyet yüzü göremeden elenen takım şimdi de lige havlu atmak üzere. 25 yıldır alınamayan kupayı almaksa bu Fenerbahçe taraftarını ne kadar mutlu eder bilinmez ama bu oynanan futbolla onun da mucize olduğunu birçok taraftar çok iyi biliyor. Aragones hala inadından vazgeçmediği gibi Bursa maçında kendisini ipten alan Alex’i de oyundan alarak ne kadar saçmaladığının farkına varamadan İspanya’nın yolunu tutacak gibi geliyor bana. Rakip 10 kişi kalmış 2. yarıya Guiza’nın yanına Semih’i alarak başlayacağına çok gerekliymiş gibi Vederson-Uğur değişikliğini yapıyor. Deivid ve Emre dökülürken Alex’i oyundan almak da neyin nesi oluyordu acaba? Son üç maçta toplam 3 net pozisyonu olmayan Fenerbahçe’yi bu sefer Volkan da kurtaramadı. Acaba şu takımın başında Ersun Yanal veya Aykut Kocaman olsa bu takım bu kadar kişiliksiz bir futbol oynar mıydı?

Galatasaray-Kayseri maçının ardından G.Saray yönetimi zehir zemberek açıklamalar yaptılar. Ve ne büyük tesadüf ki Fenerbahçe’nin yediği 2 golde net ofsayt ve 1 penaltısı verilmiyor. Bu ülkede işler maalesef böyle yürüyor. 2 hafta önce Trabzon başkanı sesini yükseltiyor Ankaragücü maçında aleyhte bir penaltı ve kırmız kart es geçiliyor. Bakalım Aziz Yıldırım ne zaman masaya yumruğunu vuracak.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..