Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '07

 
Kategori
Üniversiteler
 

Nereye?

Ve çocukluğumuz bitti bitiyor derken geldi çocukluğumuzun o son sonbaharları. Hayata karşı ayaklarımızı dünyaya sallayıp bakarken “pat” diye yere indik ve işte yürüyoruz

Geçtiğimiz yollardan geçip, tekrar geçtiğimiz yollardan geçerek varmak istediğimiz yere ulaşırdık. Sonra yollarımızın haritası değişti ve adam olmak için çözdüğümüz o hız problemlerinin denklemini hayata geçirdik. (Yol)(eşittir)(hız)(çarpı)(zaman) formülü kalkıp gittiğimiz farklı şehirlerin mesafesini öğrenmemize yaradı. Olmak istediğimiz ya da olmak zorunda kaldığımız yerlere vardığımızda okuyup adam olacaktık. Okumak büyüklüktü ve bu mertebe için açılan kilit üniversitelerdi. Biz bunu öğrenmiştik. Ve en güzeli de okuyup adam olacaktık ya… Ne halt edeceğimize kendimiz karar verecektik ya… Yaşamımızda seyredecektik o ideolojiyi. Ve son sandığımız üniversite basamağına attık adımımızı.

Kulağımızda melodiler, ayaklarımızda ritimler… Başladık türkülere eşlik etmeye: “Hey özgürlük…”

Aynı dünya, aynı gökyüzü ve aynı göğün altındaki kentler. Kentlere serpiştirilen üniversiteler ve üniversitelerdeki o hayaller…

Hayallere daldı birkaç kişi ve bir örtüyle kapatıldı o görüntüler. Öğrendiğimiz laiklik üniversitede öğrenememişiz galiba diye içine düştüğümüz bir kaos oldu. Türbanlılar özgürlüklerini evlerinde mi yaşayamasınlar yoksa kampus de mi yaşasınlar tartışması girdi demokratik ülkemizin muhabbetlerine… İşte yeniden ve işte yine!

Üniversiteler… Ve sayısı yeterince olan ama yine de yeniden olsun diyerek temellere kilit açılmaya çalışılan, sayıları artsın diye temeller vaat edilip üniversite sayısının arttırılmaya çalışıldığı demokratik ülke!

Binlerce, milyonlarca mezun ve eşittir binlerce, milyonlarca işsiz… Ve hayallerin çöplerdeki o perişan halleri. O canım özgürlük türküleri!

Ne güzel olurdu ki şu yeni açılacak üniversite kilitleri yerine; üniversite’nin özgürce, garantili bir gelecek sağladığı ve gençlerin bu dünyada şerefine ilerleyen bir zaman dilimi içinde yaşadığı bir Türkiye…!

Doğduk…

Yere indik…

Ve işte yürüyoruz…

Ve işte yürütülüyoruz…

İlerlediğimiz istikamet…?

Biliyoruz hayat hep yeniledi ve yine yenileyecek kendini. Yenilenen ve yenileyecek bir hayatın çerçevesinde yinelenen kaoslar mı, yoksa yenilenen bir yaşam seyri mi içine alacak bizi bilinmez belki ama; biz ki yaşam seyri boyunca gözlerimizi kapatıp, bir de mum yakıp hayallerde yaşarız dilediğimiz istikameti. Ve gün gelir de gözlerimizi açıp yepyeni bir Türkiye çemberinde şerefine ilerletiriz yıllarımızı…!

 
Toplam blog
: 2
: 542
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Uludağ Üniversitesi 4.5'inci sınıf öğrencisi ve öğrenciliğimin son Demleri......