Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '07

     
    Kategori
    İlişkiler
     

    Nereye?

    Nereye?
     

    Babil kulesinin en tepesindeyiz artık. Son tuğlayı da koymak üzereyiz. Herkes avazı çıktığınca bağırıyor birbirine Ama hiçbirimiz anlamıyoruz diğerimizi.

    Ne bu? Tanrıya öykünmenin cezası mı? Nereye gidiyoruz? Ölümsüzlüğü bulmaya çabalarken ve hatta bir el uzanımı mesafedeyken neden bu kana susamışlık?

    Haberi okuduğumda kanım dondu.”Bir koyun gibi boğazladılar!” “Ne olur biz de olmasın!” dedim içimden. Bu da ayrı bir mesele. Bireyciliğin, bencilliğin ülke düzeyine yansıması. Sanki başka bir ülkede insan boğazladıklarında, cana kıydıklarında bu, bütün insanlığın suçu değilmiş gibi.

    Bir hayat kadınıyla ilişkiye girdikten sonra verdikleri parayı geri almak için kadının bütün yalvarmalarına rağmen onun boğazını kesen insan müsvettelerini-ki müsvetteler bile bir işe yarar bu tabir bile onlara paye vermektir- anlatıyordu haber.

    Cana kıymak, kan dökmek, insan boğazlamak insanlığın hangi devirlerinde bu kadar kolay olmuştu? Karanlık çağlarda mı? Orta Çağda mı? Kör edici ışıklarla aydınlatıyoruz şehirlerimizin gecelerini. Ne kadar aydınlatırsak bir o kadar karanlığa gömüyoruz insanlığımızı!

    Uyanmaya çalıştıkça daha bir acıyor yaralarımız. Uyumayı yeğliyoruz, umursamamayı, alışmayı. Daha kötüsü asıl konuşması gerekenler –yasa koyucular- sus pus olmuş, yasaların yetersizliğinden dem vurmaktalar. Avazları çıktığınca “dirayetsizliklerini” haykırmaktalar.

    Her geçen gün biraz daha alışıyoruz, alıştırılıyoruz vahşete. Her geçen gün bir parçası daha kuruyup dökülüyor vicdanımızın. Gittikçe daha bir umutsuzca soruyoruz “Nereye gidiyoruz?” sorusunu.

    Ve traji-komik bir şekilde korkuyoruz onun içinde yaşadığımız halde “kıyametin” gelmesinden...

     
    Toplam blog
    : 1
    : 394
    Kayıt tarihi
    : 13.03.07
     
     

    Yolun yarısını geçeli henüz beş sene oldu. İzmir'de yaşıyorum. Dünyalar iyisi eşimle ve çok çok tatl..