Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '21

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

Nereye Gidiyor Bu Yetişkinler?

"Nereye gidiyor bu gençlik?" cümlesini herkes hayatının belirli bir anında duymuştur. Evet, bu gençlik nereye gidiyor? Bu soru üzerine düşünmemizde fayda var!!! Bu soruyu genellikle orta yaş ve yaşlılar sormaktadır. Sorunun sorulma nedeni ise aslında bir olumsuzluğu dile getirmektir. Bu olumsuzluk gençliğin var olan durumu ile ilgilidir. Bizim zamanımızda şöyleydi, şimdi böyle oldu. Ah! ah! nerede o eski günler. Nereye gidiyor bu gençlik?
 

Çağımız teknolojisi ile bilgi hızlıca yayılmaktadır. Bilginin hızlıca yayılması ile de hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanmaktadır. Bu değişim ve dönüşümün niteliği tabi ki önemlidir. Dünyanın küçük bir köy olduğu söyleniyor. Gelişen dijital mecralar sayesinde insanlar arası iletişim artmış bulunmaktadır. Gelişen iletişim teknolojilerini ise çoğunlukla gençler kullanmaktadır. Gelişen, değişen ve hızla ilerleyen dünyanın neresinde yetişkinler?
Yetişkinler "tecrübeliler" tecrübelerini gençlere nasıl gösteriyor ve bu rehberliğin sonucunda da gençler nereye doğru yol alıyor? Acaba tecrübeliler sadece tecrübelerini aktaran, nasihat veren, övünen konumdalar mı? Ya da tecrübeliler tecrübeleri ile gençlere ışık olup ilham mı veriyorlar? Sorgulanması gereken çok soru var.
 
Önceleri televizyonlara kızardık.  Televizyonların aile bireyleri arasındaki iletişimi bitirdiğini öne sürerdik. Düşünsenize; çay demlenmiş, mısır, çekirdek vb. yiyecekler hazırlanmış, aynı odada ailece ortak bir film izleniyor. O günler ne de güzelmiş değil mi? Ailece ortak bir etkinlik yapılıyor. Ya şimdi, ailede ve toplumun her kesiminde herkesin elinde bir telefon, herkes ayrı alemlerde. Acaba ilerleyen yıllarda telefon kullanmaktan baş parmağımız büyüdüğünde ve boynumuz öne doğru yamulduğunda telefonlu günlerimizi de arayacak mıyız?

Nereye gidiyor bu yetişkinler ? Bu yetişkinler gençleri nereye GÖTÜRÜYOR?
 
Anıl ESEMEN 
23.01.2021
 
Toplam blog
: 14
: 98
Kayıt tarihi
: 06.02.21
 
 

Eğitim üzerine araştırmaları devam etmekte olup yazı yazarak kendini ifade etmeye çalışmaktadır. Ok..