Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Nereye gidiyoruz?

Bunu demek için çok genç sayılırım belki ama nerde o eski günler demeden edemiyor insan. Neden mi dedim kendi yetiştiğim toplumda birbirine saygı vardı, ahlak vardı, özel yaşantı diye birşey vardı herşey apaçık ulu orta gösterilmezdi, aile bireylerinin arasında kötü gözle fesatlıkla nefs geçirerek birbirine şevk duyma diye birşey söz konusu bile olamazdı. Abinin, annenin ya da  babanın kendi evladına şevk duyması akıllardan bile geçmezken bugünkü geldiğimiz durum oldukça vahim. 

Güven ortamı denilen hiçbir şey kalmadı. Ne aile, ne okul, ne öğretmen... O kadar çok taciz, tecavüz olayları gündeme gelmeye başladıki insan artık doluyor. Hukuk sistemimiz ne kadını ne çocuğu koruyor. Tecavüze uğrayan hakkını arasa suçlu çünkü ya tecavüzcüsünü azmettirmiştir ya kısa giyinmiştir ya gece neden dışarıdaymış yok  bakire değilmiş yok şöyle yok böyle der mağdur olanı daha da ezer geçer. Sonuç tecavüzcüler, katiller serbest sen mi tecavüze uğradığınla kal ne devlet sahip çıksın ne de başka biri.

Yaklaşık birkaç ay önce Cansel  öğretmeni tecavüz etti diye şikayetçi oldu ve  okul yönetimi olayı kapamaya çalıştı kız babasının beylik silahıyla kendini vurarak intihar etmesinin üstünden çok geçmedi birde gündem Ensar Vakfında 45 çocuğa tecavüzle çalkalanıyor. Eğitim yuvası dediğimiz okullarımızda bizlere bişeyler katması gereken öğretmenlerden de korkar olduk. Ne ara ahlakımız bu kadar bozulduda bu hallere geldik.

Geçenlerde okudğum bir tweeti oturup araştırdım . Tweette "babamın sütü çok acıymış " yazıyordu. Haberin aslını okuduğumda ise tam bir deliye döndüm. Baba ve üvey abi 3 4  yaşındaki çocuğa sürekli tacizde bulunuyor ve anne olayı fark ettiğnde müdahale ediyor. Çocuk 5 6  uzman tarafından incelenerek %100 cinsel istismar raporu alırken hakim ya da savcı her kim ise ruhsal bulgu diyerek tacizciyi serbest bırakıyor. Şimdi sormazlar mı devletin bilirkişi diye atadıklarında mı sorun var yoksa vicdan yoksunu hakimde mi? Çocuklara yapılan iğrenç istismarlarla onların daha küçükken hayatları karartılıyorken nasıl oluyorda tecavüzcü baba ve abi serbet kalabiliyor anlamış değilim.

Taciz, tecavüz, şiddet ve terör haberleri görmekten artık midemiz bulanıyor. Ama en çok da mide bulandıran çiğ süt emmiş insanoğlu..

 
Toplam blog
: 4
: 82
Kayıt tarihi
: 30.12.14
 
 

Gıda mühendisliği  öğrencisiyim. İlgi alnlarım sağlıklı yaşam, kitaplar ve siyasettir.  ..