Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '17

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Nereye koşuyoruz?

Nereye koşuyoruz?
 

Evet'çiler de aynı şeyi söylüyor, hayır'cılar da..

Evet'çiler, "ülke bölünmemesi için referandumda oyunuzu 'evet' kullanın" diyorlar.

Hayır'cılar da "Referandumda evet oyu çıkarsa ülke bölünmenin eşiğine gider. Referandum'da 'hayır' oyunu tercih ediniz!"

Burada 'hayır' oyu kampanyasıyla meydanlara çıkacak olan Chp liderine bir çift söz söylemek isterim. Madem ki bu referandum ülkenin kaderini belirleyecek ve de tek adam otoritesiyle ülkenin bölünmesi konusunda endişeler yaşıyorsun, neden yasa tasarısı görüşülmekteyken parti grubunla birlikte meclisten çekilmeyi akıl edemedin? Meclisten çekilerek hem kahraman olurdunuz hem de meclis erken seçime gideceğinden iktidarı ele geçirmiş olurdunuz. Ama sizin böyle bir iktidar heveslisi olmadığınızı biliyoruz. Tıpkı çatı formülünde olduğu gibi rakip kaleye gol atmanız gerekirken kendi kalenize gol atmayı tercih ediyorsunuz.

Dönelim evet'çilere..

Ne bölünmesi?

Bu ülke Lazı Kürdü Çerkesi Romanı Gürcüsü Musevisi Hristiyanı Müslümanı ile birlikte seksen milyon nufüsa aittir.!

Ne bölünmeyi isteyen etnik bir azınlığa mensup grup var karşımızda, ne de bölünecek toprak! Bir bütünüz hepimiz. Kırk yıldır Amerika'nın oyunlarını hala anlayamadıysanız sizlere ben ne diyeyim.

Bakınız geleceğin dünyası için neler konuşuluyor, neler tasarlanıyor neler öngörülüyor siz siyasiler nelerin peşindesiniz?

Mesela bir örnek vereyim..

Kısa zaman sonrasında cep telefonlarımıza önceden yüklenmiş olan program sayesinde bir tuşla birlikte istediğimiz otomobil kapımıza gelecek ve istediğimiz adrese bizleri götürecek, çoğu insanın yatırım olarak gördüğü ve egolarını tatmin etmek için satın almış olduğu demir parçalarından oluşmuş olan otomobillere bu şekilde gerek duyulmayacağı bilim dünyasında konuşuluyor hatta tasarımlara başlandı bile.

Eğitime ve bilime önem veren parlamenterler istiyoruz.

Bunun yolu seçim sisteminin değişmesinden geçmektedir. Tıpkı muhtar seçimlerinde olduğu gibi milletvekillerini çarşaf listelerle değil bizlerin seçimiyle gerçekleşmelidir.

Siyasiler nereye koşuyorlar Allah aşkına?

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..