Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Neron'dan Heron almak!

Neron'dan Heron almak!
 

Davos'taki "kaos"tan sonra, Türkiye-İsrail ilişkilerinin bozulacağı endişesi üzerine, Genelkurmay açıklama yaptı: "İsrail'le olan Heron anlaşmasında bir sorun yok!.."

Esasen, İsrail Cumhurbaşkan Şimon Peres'e, hak ettiği dersi veren Başbakan da İsrail'le olan rütin ilişkilerin bozulmayacağını söylüyor.

Türkiye özellikle 28 Şubat sürecinde İsrail'le olan ilişkilerini pekiştirdi. Bu "pekiştirme"de, Erbakan'ın temsil ettiği dindar siyasetçilerin giderek halktan daha fazla itibar görmesi, belirgin rol oynadı.

Türkiyedeki laikçi kesim, güya "laik" olan İsraile daha yakın durmaya başladı. Tank yenileştirme ihaleleri vs. bu dönemin ürünü olarak kaldı.

Bugün koca Türkiye, küçücük İsrail'den alacağı silahlara muhtaç durumda. Bunlardan biri de "insansız istihbarat uçağı Heron"..

Davos'taki gerilimden sonra, Genelkurmay böyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissediyor.

İsrail, Filistini kan gölüne çevirirken, acımısızlıkta ve pervasızlıkta sınır tanımazken, evleri ocakları yakıp yıkarken bizim bu Neron'lardan Heron almak için bu kararlılığımızı nasıl anlamlandırmalıyız?

1-Kendi silah sanayimizi geliştirmek bakımından yaptığımız ihmaller..

2-Mossad ajanlarının küçümsenmeyecek katkılarıyla başımıza sarılan Terör belası..

Oyun ne güzel işliyor..Önce, kendi yurdumuzda PKK belası başımıza sarılıyor; sonra onlarla mücadele etmek için milyarlarca dolarlık silah satılıyor..

Yani, Neron önce ortalığı ateşe veriyor; sonra da itfaiye arabası pazarlıyor..

Türkiye, otuz yıldır terörle mücadele halinde. Bu Heron denen nesne alınmazsa ne olur? Terör bitirilemez mi, örneğin..Ya da şöyle soralım; Heron alınınca terör bitecek mi?..

Peki, şöyle yapsak; itfaiye araçları almak yerine, Neron'un ellerini bağlayıp yangın çıkarmasını engellesek..Hangisi daha akıllıca ve rantabıl olur..

Eğer bu Neron durdurulmazsa, bugün bize sattığı Heron'un daha gelişmişini ya da bunu etkisiz hale getirecek başka teknolojileri Terör'ün eline verir.

Sonra da, yeni Heron'lar dizayn edip bize satar..


Tıpkı, önce Gazze'yi yıkıp sonra da dünyanın parasıyla yeniden inşası gibi..Sonuçta Gazze yeniden inşa edilirken, alınacak malzemenin çoğu yine İsrail'i besleyecek..

İsrail yıkacak, dünya yapacak..İsrail yine yıkacak, dünya yine yapacak..

Bunun bir sonu olmalı..

Ne Neron, ne Heron..İnsanlık barış ve refah istiyor.
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..