Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Neşenin iyileştirici gücü

Dünyaya geldiğimizde annemizin sevgisi ve babamızın güveni ile tanışır ve bu duygularla taçlanırız.  Neşe ise bizim varoluş mayamızda bulunan mutlak sevginin bir yansımasıdır. 

Neşeli olmak doğamızda vardır. 

Her kavramda olduğu gibi Neşe konusunda da ortak bilinç kalıpları çoğunlukla negatiftir.  

Birkaç nesil önce gülmek bile ayıp sayılırken kahkaha atmak ise hiç hoş karşılanmazdı. Sonraları çok güldüğümüzde ağlayacağımıza inandırıldık. Neşeli ve iyi durumda olmayı hep gizledik ki nazar değmesin diye. Hatta sürekli neşeli olan insanlar hep yargılandı, kesin bunun altında bir şey gizli, bir insan bu kadar mutlu olamaz dendi ve çok gülenin mutlaka gizli bir derdini saklamak için bir tiyatro oynadığına inanıldı. 

Dünya politikacılarının danışmanları, ciddi bir ifadenin getirileri adına yöneticileri hep uyardılar.

Yani Neşe kavramı bizim için her an elimizden alınabilecek, karşılığında bedel ödememizi gerektiren, içimizi doldurursa çok şaştığımız bir duygu durumu halini aldı. Hatta zamanla ülke ve dünyanın konforlu yaşam şartları zorlaştıkça, acı çeken insanları internet ve yaygınlaşan televizyon kanalları sayesinde gördükçe, dünyanın öbür ucunda da olsak bizim neşeli ve mutlu olmaya hakkımız olmadığını düşündük. 

Ülkemizde ve dünyada olanlar sonucunda yüzümüz güldüğünde artık utanır olduk.

Oysaki doğamızın gereği her şartta hissetmemiz gereken sevgi, neşe, mutluluk bu tatsız olayları bertaraf etmemizi sağlayacak tek duruştur. Ümidimizi, neşemizi koruyarak 100 kişiye daha ilham olabiliriz. 

Ve hepimizin bu yayacağı pozitif  titreşim ancak dünyayı daha yaşanır bir yer yapacaktır.

Sadece var olduğumuz, her gün yeni bir yaşama uyanabildiğimiz, nefes ve payımıza düşen ne varsa aldığımız ve bir çok yardımcı varlık ve sistemle kuşatıldığımız için mutlu olmalıyız. Başkalarına da, sadece bu olma halinin sevgi dolu, neşeli ve mutlu olmaya yetmesi gerektiğini hissettirebilmeliyiz.

Çocuklara gülmeye devam etmenin şifasını öğretebilmeliyiz.

Bu pozitif duyguların önünde duran tüm engelleri temizlemeye niyet ederek, neşeli bir hafta diliyorum.

 

Sevgi ve şifayla,

Ebru Demirhan

www.ebrudemirhan.com

@ebrudemirhan.ytm

 

 
Toplam blog
: 178
: 43
Kayıt tarihi
: 30.10.18
 
 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İlkokul Öğretmenliği, Sosyoloji bölümü lisans ve Psikol..