Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '17

 
Kategori
Magazin
 

Neslihan Yargıcı'dan 22 Yıl Sonra Muteşem Defile

Neslihan Yargıcı'dan 22 Yıl Sonra Muteşem  Defile
 

Moda dünyasının duayen isimlerinden Neslihan Yargıcı'nın Women in Black adını taşıyan 80'S 90'S Vintage defilesi, 29 Eylül'de özel gala gecesinde İzmir MaviBahçe'de görücüye çıktı. 

Son defilesi 1995 yılında yapan Neslihan Yargıcı, 22 yıl aradan sonra büyük bir heyecan yaşadı. 

Banu Noyan koreografisiyle gerçekleşen defilede Yargıcı'nın bugüne kadar gerçekleştirdiği tüm defilelerinden oluşan koleksiyonu yer aldı. 

Yargıcı'nın 80'li ve 90'lı yıllarda hazırladığı ve yıllardır özel metodlarla sakladığı kıyafetleri muhteşem bir şov eşliğinde yeniden tanıtıldı. 

Defile tam bir yıldızlar geçidine sahne oldu. 

LEYLA ÖNAL:  DÜNYAYA AÇILACAĞIM

90'lı yıllara damga vuran manken Merve İldeniz ve 16 yaşındaki kızı Leyla Önal, podyuma çıktı. 

Merve İldeniz podyumda 1995 yılında Neslihan Yargıcı defilesinde giydiği kıyafetle yürüdü. 

Annesinin izinden giderek podyuma adım atan Leyla Önal, 20 yıl önce annesinin giydiği kostümle podyumda yürüdü. 

Podyumda profesyonel mankenlere taş çıkaran Leyla Önal, "Bu yıl liseyi bitiriyorum ve yurtdışına gideceğim. Dünyaya açılmak hatta Victoria Secret defilesinde podyuma çıkmak istiyorum" dedi. 

Leyla Önal'ı podyumda çok beğenen Neslihan Yargıcı, "Leyla'da Merve'nin esintisi var. Henüz çok genç ama ilerde çok başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu. 

3 KUŞAK PODYUMA ÇIKTI 

Defilenin bir diğer sürprizi ise ünlü müzisyen Garo Mafyan'ın eşi eski balerin Gülyüz Mafyan, kızı Damla Mafyan Kolburanve 7 yaşındaki torunu Mayda oldu. Üç kuşak podyumda yerini alan olan Mafyan Ailesi, ilk kez podyumda yürüyerek büyük bir heyecan yaşadı. 

Deposunda yaklaşık 600 kıyafet ve aksesuar bulunan Neslihan Yargıcı'nın büyük bir titizlikle seçtiği 45 kıyafeti ünlü mankenler Özge Ulusoy, İvana Sert. Şenay Akay, İpek Tenolcay, Şebnem Scheafer ve Türkiye'nin ilk kez tek profesyonel çocuk mankeni Banu Miray'ın da aralarında bulunduğu mankenler tanıttı. 

Yargıcı'nın 1986 yılında Mevlana'dan esinlenerek hazırladığı kıyafetle podyuma çıkan İvana Sert'e oğlu Ateş eşlik etti. 

Bu muhteşem defilinin sunuculuğunu ise ekranların sevilen ismi Cem Özer üstlendi.  

ÖZGE ULUSOY'DAN ORYANTAL ŞOV

Özge Ulusoy, podyuma üzerinde 2320 adet altın paranın bulunduğu oryantal bir kostümle çıktı. Kostümüyle bütünleşen özel dans şovu izleyenlerden büyük alkış aldı. 

IVANA SERT SİYAH GELİNLİK GİYDİ

Finalde ise İvana Sert, aynalarla kaplı siyah bir gelinlikle podyuma çıktı. Defilede tüm mankenler özel olarak hazırlanan peruk ve gözlüklerle yürüdü.  Dubai'den gelen ipek kadife kumaşlardan hazırlanan kostümler göz kamaştırdı. 

KIYAFETLERİ ÖZEL METODLARLA SAKLADIM

Yıllar önce hazırladığı kıyafetlerini yeniden gözler önüne çıkaran Neslihan Yargıcı, "Bana hep bu kıyafetleri neden sakladığımı sordular. Bir gün bunları değerlendireceğimi biliyordum.  Bu kadar kıyafeti yıllarca saklamak hiç kolay olmadı. Özel saklama metodlarıyla bugünlere kadar geldiler" açıklamasında bulundu. 

MAVİBAHÇE MÜDÜRÜ VEDAT ÖZEREN'DEN TEŞEKKÜR

İzmir'in iş, sanat, spor  cemiyet hayatının seçkin konuklarının izlediği defilede Mavibahçe Müdürü Vedat Özeren, "Modası hiç geçmeyen, zaman ve mekân tanımayan tek renktir siyah. Şüphesiz ki ülkemizde siyah dendiği zaman akla ilk gelen kişi Türkiye'nin Siyahlar Kraliçesi ünlü Modacı Neslihan Yargıcı'dan başkası olamaz. Bu gece siyahın asaleti Neslihan Yargıcı tasarımlarının zarafeti ile ay ışığının altında geceniz güzelleşti" dedi. 

 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..