Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '17

 
Kategori
Magazin
 

Neslihan Yeldan:Tiyatro sahnesi gerçek oyuncuların yeri

Neslihan Yeldan:Tiyatro sahnesi gerçek oyuncuların yeri
 

Oynadığı rollerde, izleyiciyi etkileyen ve en göz alıcı karakterlerle izliyoruz Neslihan Yeldan’ı. Bir Demet Tiyatro’da canlandırdığı Füreya ile izleyicilerin gönlüne taht kursa da sonraki projelerinde de hep en güçlü ve zorlu rollerde karşımıza çıktı. 1987’de Ortaoyuncular Topluluğu’nda başlayan sanat yaşamında birbirinden değerli yapımlarda yer aldı. Her daim hayatının en baş köşesinde ise en sevdiği ve en aşık olduğu tiyatro oldu.

 

Şimdilerde ise Star’da yayınlanan İstanbullu Gelin dizisinde izlediğimiz Neslihan Yeldan, Craft Tiyatro’da Çağ Çalışkur’un yönetmenliğini yaptığı, Bora Akkaş, Berker Güven ve İdil Sivritepe ile birlikte oynadığı ‘Yen’ oyunuyla tabiri caizse döktürüyor.

Canlandırdığı ‘Maggie’ için, tiyatro kariyerimde karşılaştığım en zor karakterlerden biri diyen Yeldan, nevrotik, alkol düşkünü ve çocuklarına anne olmayı beceremeyen bir kadını canlandırıyor. 21. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde ‘En iyi yardımcı kadın oyuncu’ dalında aday gösterilen Yeldan’ın oynadığı Yen, ayrıca dört dalda daha aday gösterildi. Başarılı oyuncu, açıklanan adaylıklardan sonra çok mutlu olduğunu ve ‘Yen’ için biraraya gelmelerinin tesadüf olmadığını sözlerine ekledi.

 

“TİYATRO SAHNESİ GERÇEK OYUNCULARIN YERİ”

 

Tiyatroyu 18 yaşından beri kendini bulduğu, ifade ettiği, mücadele verdiği, yorulduğu ve vazgeçemediği bir aşk olarak tanımlayan Yeldan, “Tiyatro sahnesi gerçek oyuncuların yeri, er meydanı. Tiyatro, dizide olduğu gibi  20 tekrar yapmaya izin vermez. Canını dişine takar iki perdeyi bir kerede hatasız oynamaya çalışırsın. Sahnede seyircinin nefesiyle, enerjisiyle bir oyun oynamak, başka bir adrenalin” dedi.

 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..