Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Net skor

Fenerbahçe zorlu deplasman serisinin son maçından net bir galibiyet ile İstanbul'a dönüyor. Aykut Kocaman bu serinin en zorlu maçından çok güzel bir futbol ve net bir skor ile dönmenin haklı gururunu yaşıyor. Perşembe günü çok soğuk bir havada 90 dakika 10 kişi mücadele eden kadrodan sadece 2 oyuncu değiştirirek istikrardan yana tercihini kullanan Aykut Kocaman bu futbolculara güvendiğini ve sakatlık ve cezalılar haricinde bu kadroyu bozmayacağının mesajını vermiş oldu. Emre'nin takıma geri dönmesi ve Webo'nun Sow ile iyi bir ikli oluşturması her maçta takımı biraz daha ileriye taşıyor. Hasan Ali'nin dinlendirilmesi de çok faydalı olmuş ve sol kanat 90 dakika boyunca hemen hemen hiç açık vermedi. Sow'un 30. saniyede kaçırdığı pozisyondan sonra Trabzonspor üst üste ataklardan sonuç alamadı. Bekir'in büyük hatasında Volkan topu taca atmak yerine ileriye doğru vurunca Adrian çok güzel bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Ancak Egemen'in çizgi üzerinen kafa ile topun filerle buluşmasını engellemesiyle maçın hakemide yan hakemine uyarak devam dedi. Bu pozisyonda yan hakemin tam çizgide olma şansıda imkanı da yoktu. Ancak görüntülere göre topun tamamının çizgiyi geçmediği görülüyor. Bu pozisyondan sonra Kuyt'ın ortasına Onur'un hemen önünde Bamba'nın ayak koyması ile Fenerbahçe zorlu deplasmanda skor üstünlüğünü ele geçirdi. Bu pozisyondan sonra Onur'un Bamba2nın uzattığı elini tutmak bir yana yüzüne bile bakmaması trabzonsporun sıralamadaki yerini doğrular bir hareketti. Takım olmak sadece sevinçli anlarda değil üzüntülü anlarda da kenetlenmekle olur.

Trabzon deplasmanlarının formda oyuncusu Baroni ceza sahası dışından topa vurduğunda top Onur'un soluna doğru gidecekken günün bahtsız bedevisi Bamba'nın sırtına çarpan top filerle buluştuğunda sadece trabzonlu futbolcular değil tribünlerde pes etmişti. 2-0'dan sonra perşembenin yorgunluğu ile topu daha çok pas yaparak oyunun kontrolünü tamamen ele geçiren fenerbahçeli futbolcular taraftarlarına bugüne kadar neredeydiniz dedirttiler adeta. Tabi Aykut kocaman'da nihayet teknik direktör takımına kavuşmuş oldu.

Maçın 2. yarısına 2 değişiklik ile başlayan Trabzonspor biraz kıpırdanır gibi olsada Baroni'nin sol taraftan sağdan gelen Gökhan'ın önüne kaldırdığı topu Gökhan düzgün bir vuruşla Onur'un sağından ağlarla buluşturmasıyla maçın skorunu ilan etmiş oldu. Artık bu golden sonra Fenerbahçeli futbolcular perşembenin yorgunluğunu kalan dakikalarda pas yaparak aktif dinlenme ile çıkardılar. Aykut Kocaman bu maçta yaptığı doğru hamleler ile skor üstünlüğünün korunmasını sağlarken deplasman fobisini de yenmiş oldu. Artık sırada Kadıköy fobisini bitirmeye geldi. Seyircisiz oynanacak Bate maçında alınacak bir galibiyet Kasımpaşa maçı öncesi provakatör grubu sindireceği gibi futbolcularında özgüvenlerini yerine getirecektir.

Her ne kadar son dakika transferleri olarak şüpheyle yaklaşılsada Emre, Webo ve Ziegler hem takımın ileriye daha çok gitmesini sağladığı gibi takım içi rekabetide arttırarak forma savaşını kızdırmış oldu. Özellikle daha önce yan ve geri paslarla taratarı fıtık eden orta saha artık dikine paslarla golü düşünmeye başladı. Mehmet Topal ve Baroni bunu bu maçta gösterdiler. Bundan sonra Aykut kocaman'ın işi daha zor. Çünkü formayı kime vereceğine karar vermekte çok zorlanacak. Umarım Meireless2in cezası bitti diye formayı hemen ona vermez. Çünkü düşüncesizliği  ve disiplinsizliği ile Bate maçınıda arkadaşlarını yalnız bırakan Portekizli biraz cezayı hakediyor.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..