Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '17

 
Kategori
Sinema
 

Netflix 'de Mutlaka İzlemeniz Gereken 30 Yabancı Dizi

Netflix 'de Mutlaka İzlemeniz Gereken 30 Yabancı Dizi
 

Netflix'in hayatımıza katkığı bir birinden güzel 30 diziyi sizler için derledim. Sizlerde listeye eklemek istediğiniz dizileri yorum kısmından bildirebilirsiniz.

1. Narcos
Konusu : Narcos, dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçısı olarak anılan Pablo Escobar'ın bu konuma gelirken yaşadıklarını ve onu hapse göndermek isteyen DEA Ajanı Steve Murphy'le ortağı Javier Peña'nın yaşayacağı olayları anlatıyor.

2. Sense8
Konusu : Wachowski Kardeşler'in 10 bölüm olarak planan dizisi, dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan ve gizemli bir şekilde birbirleriyle bağlantıları olan 8 ayrı kişiyi merkezine alacak. Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago’yu mesken tutacak Sense8; her bölümde buralarda yaşayan bir karakteri yakından tanıtacak.Dizi 3 sezonda final yapacak.

3. Stranger Things
Konusu : Dizi 1980'li yıllarda New York eyaletine bağlı bir liman kasabası olan Montauk'ta geçmektedir. Genç bir çocuk gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ailesi, arkadaşları ve yerel polisler çocuğun ortadan kaybolması ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatarak gerçeği açığa çıkartmaya çalışırlar. Olayın soruşturması derinleştikçe gizli hükümet deneylerinin yapıldığı olağanüstü bir gizemin içine çekilirler. Annesi (Winona Ryder) çocuğunu alabilmek için korkunç doğaüstü güçlerle yüzleşmek zorundadır.

4. House Of Cards
Konusu : Francis Underwood Amerikan Senatosu'nda görev yapan başarılı bir politikacı. Hep doğru hamleyi yaparak, kariyer basamaklarını yavaş yavaş çıkmış durumda. Şimdi de yeni seçilen Amerikan Başkanı'nın kabinesinde dışişleri bakanlığı görevinin verilmesini bekliyor.Ama, siyasette her zaman olduğu gibi bambaşka hesaplar dönüyor ve Francis o çok istediği koltuğu elde edemiyor. Bu sefer pes etmeye çok yakın. Her şeyi doğru yaparken, ihanete uğramak, sırtından bıçaklanmak onu perişan etmiş durumda. Ama Claire pes etmesine izin vermiyor ve Francis büyük, detaylı bir planla çıkageliyor. Bu sefer iyi adam olmayacak. Amacı gücün en tepesinde olmak..

5. The Crown
Konusu : Dizi İngiliz Kraliyet ailesi hakkında, Kraliçe II. Elizabeth'i merkezine alan ve Ortak Refah Etki Bölgelerini de (Commonwealth Realms) içeren biyografik bir hikayedir. Kraliçe II. Elizabeth karakterini Claire Foy'un canlandıracağı drama dizisinde savaş sonrası İngiltere'nin kaderini belirleyen başbakanlarının yaşadıkları konu edilecek. The Crown, dünyanın en ünlü iki adresi olan Buckingham Sarayı ve 10 Downing Street'in içinde yaşanan entrikaları, aşkları ve 20. yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olayların perde arkasını anlatıyor

6. Orange Black
Konusu : Nişanlı bir kadın olan Piper Chapman (Taylor Schilling), 10 yıl önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı olan Alex (Laura Prepon) yüzünden tutuklanır ve birkaç yıllığına hapse düşer. Piper’ın New York’taki nişanlısı Larry (Jason Biggs) ile yaşadığı konforlu hayattan vazgeçip, topluma olan borcunu ödemesi gerekmektedir. Dizi de kahramanımızın turuncu hapishane giysilerine bürünüp, hapishane kültürünü öğrenmeye ve hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya giriştiği, hapisteki ilginç ve lafını esirgemeyen tiplerle beklenmedik dostluklar kurduğu bir döneme, mizahi bir dille tanık eder bizleri.

7.The OA
Konusu : The OA dizisinin konusu genç ve kör bir kadının yedi yıl boyunca ortadan kaybolması ve günün birinde gözleri görür bir halde geri dönmesi üzerine. Marling tarafından canlandırılan Prairie Johnson adlı yıllardır kayıp olan kör bir kızın etrafında geçiyor.

8. Frontıer
Konusu : 18. Yüzyılın sonlarına doğru Kuzey Amerika'da ticari bir geçim kaynağı olarak sanayileşen, şiddet olaylarının ve kanlı çatışmaların yaşandığı kürk ticaret sisteminin gelişimini merkezine alacak. Başlangıçta yerlilerin geçim kaynağı olan kürk ticareti Avrupalıların bölgeye gelmesi ile gelişmiş ve ekonominin zirvesine oturarak önemli bir para kaynağı haline gelmiştir. İş görüşmeleri ve anlaşmaların sık sık baltalarla çözüldüğü dizide yerli kabileler ve Avrupalılar arasındaki hassas ilişkilere değinilecek.

9. Daredevil
Konusu : New York’un Hell’s Kitchen bölgesinde geçen hikayede, Matt Murdock çocukluk yıllarında radyoaktif bir kaza geçirerek görme duyusunu kaybeder ama hala etrafındaki şeylerin şeklini ve yerini tespit edebiliyordur. Oğlunun başına gelenlerden kendini suçlayan eski boksör babası ise işinden ayrılır ve kendini boksa verir. Bu arada bir dövüş sırasında mafya tarafından öldürülür. Babasının intikamını almak isteyen Matt Murdock/Daredevil gündüzleri avukat olarak adaletle savaşırken geceleri ise Daredevil olarak Hell’s Kitchen’da suçlularla savaşır.

10. Ozark
Konusu : Kırsal Missouri bölgesinde çekimleri yapılan dizide uyuşturucu, kara para aklama gibi konuların yer aldığı karanlık ve tehlikeli bir dünyayı izleyeceğiz. Meksikalı bir uyuşturucu lorduna borcunu ödemek zorunda olan Marty Bird (Bateman) eşi Wendy (Laura Linney) ile birlikte Missouri'de ki bir sayfiye evine taşınır ve olaylar şekillenmeye başlar

11. Wanted
Konusu : Birbirine zıt iki yabancı olan Lola ve Chelsea, kirli polislerin de karıştığı bir cinayete tanık olur. Suç onların üstüne atılınca ikisi birlik olup kaçışlarını anlatan henüz 1 sezonu yayınlanmış olan dizi.

12. Black Mirror
Konusu : İlk olarak İngiltere'de yayınlanmaya başlayan Black Mirror yaşam ve teknolojinin karanlık tarafına odaklanıyor. Her bölümü bir film tadında olan dizi 1 ve 2 sezonları 3 er bölümden oluşmakta. 3 sezon itibari ile netflixde yayınlanmaya başlaması ile her sezon bize 6 yeni bölüm kazandırdı.

13. The Defenders
Konusu : Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage ve Iron Fist'ten oluşan ekibin New York'ta ki suçlularla mücadele edeceklerini konu edinir.

14. İron Fist
Konusu : Gücünü nerede ve ne zaman kullanması gerektiğini konusunda profesyonel olan Iron Fist, dövüş sanatları konusunda uzmandır. Gücünü bir ejderhadan aldığı darbeyle kazanmıştır. Netflix’in Marvel imzalı kardeş dizilerinden dördüncüsü de, Iron Fist karakterini merkeze alacak.Yıllardır kayıp olan Daniel Rand, New York'a döner. Olağanüstü kung-fu yetenekleri ve demir yumruğunun kuvvetiyle şehre hakim olan suça karşı savaşacaktır.

15. Luke Cage
Konusu : Carl Lucas'ın işlemediği bir suçtan dolayı cezaevine girmesi ve orada maruz kalacağı deneylerden sonra elde ettiği kurşun geçirmez derisi ve insan üstü süper güçleri ile hem kendi adını temize çıkarmak hemde sahip olduğu güçleri insanlara yardım amaçlı kullanmasını konu alacak

16. Grace And Frankie
Konusu : Emmy adaylığı bulunan bu dizide, mülayim Grace ve eksantrik Frankie, kocaları birbirine aşık olup onları terk edince yakınlaşmaya başlarlar.

17. Mındhunter
Konusu : FBI eski özel ajanı John E. Douglas'ın anılarını anlattığı "Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit" isimli kitabından uyarlanmıştır. 1979 yılında geçecek dizide, seri katillerin işlediği ve soruşturmaları devam eden davaları çözmeye çalışan FBI Davranış Bilimleri Birimi özel ajanları Holden Ford (Jonathan Groff) ve Bill Tench'in (Holt McCallany) maceraları konu edilecektir.

18. Slasher
Konusu : Bu antolojik korku dizisinde, kudurmuş seri katiller arkalarında bir kıyım bırakırken bir sonraki kurbanları hayatta kalma mücadelesi veriyor.

19. Alias Grace
Konusu : 19. yüzyıl Kanadası'nda bir psikiyatr, katil bir kadının bozuk akli dengesi nedeniyle affedilip affedilmeyeceğini tartar. Margaret Atwood'un ödüllü romanından uyarlandı.

20. Master Of Nane
Konusu : Amerika’da yaşayan göçmen bir adamın hayatını konu alırken baş aktör Aziz Nasari Amerika’da büyümüş 30’lu yaşlarında bir aktördür. Hayatının hızlı geçtiğini fark ettiğinde sonunu düşünmeye başlayarak yaşamdan daha fazla haz almak istediğine karar verir. Komik, sinematik bir o kadarda talihsiz bir aktörlük hayatına sahip olsa da yaşamı oldukça eğlenceli geçmektir.

21. Unbreakable Kimmy Schmidt
Konusu : Birbirinden farklı 4 bayan, bir papaz tarafından “kıyamet koptu ve dünyada kimse kalmadı” diye kandırılarak bir yeraltı mahzenine kapatılıyorlar. Dizimiz bu olaydan 15 sene sonra yapılan bir polis baskını ile başlıyor. Tutsak olan 4 kadın, polis tarafından kurtarılıyorlar ve dünyada kıyamet kopmadığını anlıyorlar. Bu 4 kadından Kimmy Schmidt karakterimiz baş rolde.Kadınlar dizinin ilk bölümünde New York’ta bir talk-show programına katılıyorlar ve bu şovda onlara yardım amacı ile para toplanıyor. Kimmy yardım parasını alması ile New York’ta kalmak istiyor. Bulduğu bir ev ilanı ve tesadüf eseri bulduğu bir iş ile 15 yıl geri kaldığı hayatına devam etmeye karar veriyor.

22. Godless
Konusu : 1884 yılında geçecek olan dizi Batı'ya terör estiren Roy Goode (Jack O'Connell) isimli tehlikeli bir haydutu ve onu yakalamaya çalışan eski ortağı Frank Griffith'i (Jeff Daniels) merkezine alır. Roy, Alice Fletcher'in (Michelle Dockery) çiftliğinde gizlenerek sağlığına kavuşmaya çalışırken, Frank kendini tamamen kadınlardan oluşan La Belle isimli sakin bir kasabada bulur. Geçimini madencilikle kazanan kasabanın tüm sağlıklı erkekleri bir maden kazası sonrası ölmüştür.

23. Marco Polo
Konusu : Ünlü Venedikli gezginin gençlik yıllarını ekranlara getiren dizi, Kubilay Han’ın hüküm sürdüğü 13. yüzyıl Çin’inde geçmekte. İtalyan aktör Lorenzo Richelmy'nin başrolde olduğu yapım; Malezya, Kazakistan ve İtalya gibi farklı ülkelerde çekildi.

24. %3
Konusu : Dünya'nın ikiye ayrıldığı bir zamanda geçen %3'te, bir taraf gayet ilerlemiş ve modern durumdayken diğer taraf ise yıkım içindedir. Yıkım tarafındaki kişilere hayatlarında bir kez diğer tarafa geçme şansı verilmektedir ama bu iş o kadar kolay değildir. Çünkü acımasız geçen sürecin sonunda yalnızca %3 oranında kişi daha iyi tarafa geçebilmektedir.

25.Dark
Konusu : Dünyanın gözü iki küçük çocuğun kaybolduğu, bir Alman kasabası olan Winden’dadır… Çocukların kaybolması, dört aile arasındaki karmaşık ilişkileri ve yaşanan çifte hayatları ortaya çıkarır.Her biri bir saatlik, on bölümden oluşan dizide, izleyici gizemli bir şekilde aynı kasabada 1986 yılında yaşanan olaylara sürükleniyor.

26. Fauda
Konusu : Doron, Filistin bölgesinde gizli operasyonlara katılmış olan ve anti-terörizm biriminde çalışan eski bir İsrail askeridir. Panter kod adıyla bilinen Abu Ahmad’ı öldürdükten sonra işini bırakan ve daha sakin bir hayat yaşamayı seçen karakterimizin kapısı, bir gün eski patronu tarafından çalınır. Karakterimiz bu beklenmeyen ziyaretle birlikte Abu Ahmad’ın aslında ölmediğini ve yakında evlenecek olan erkek kardeşinin düğününe katılacağını öğrenir. Böylece Doron, yarım bıraktığı işi tamamlamak adına eski pozisyonuna geri döner ve olaylar gelişir.

27. Glow
Konusu : 80'lerin kısa süreli ama çok sevilen şov programından ilham alınarak hazırlanan GLOW, 1980'li yıllarda Los Angeles'ta yaşayan ve yükselmek için çabalayan işsiz bir aktris olan Ruth Wilder'ın (Alison Brie) kadın güreşçilerin parlak ve spandexli dünyasına dalarak bir star olma yolunda son bir şans yakalamasını anlatıyor. Hollywood'da yer bulamamış 12 diğer kadının yanı sıra, Ruth'un rakipleri arasında eski bir dizi oyuncusu olan ve bebek sahibi olmak için işi bırakan Debby Eagan (Betty Gilpin) da vardır; çünkü Debby bu yeni hayatın hayal ettiği kadar mükemmel olmadığını fark edip sektöre geri dönmüştür. Tüm bunların merkezinde, düşük bütçeli filmlerin bitip tükenmiş yönetmeni Sam Sylvia (Marc Maron) yer almaktadır. Sam'in yeni görevi, bu 14 kadına güreşin yıldızı olma yolunda önderlik etmektir.

28. Punısher
Konusu : Dizi, daha önce "Daredevil" dizisine konu olan Frank Castle'i merkezine almaktadır. Karakteri The Walking Dead dizisinden de hatırlayacağınız Jon Bernthal canlandırmaktadır. Kendisine "Punisher/İnfazcı" adını veren Frank, öldürücü yöntemlerle suçla mücadele eden bir antikahramandır. Ailesinin mafya tarafından öldürülmesinin ardından kendine has yöntemlerle, ne pahasına olursa olsun suçluları avlamaya başlar. Girdiği bu yolda işkence etme, adam kaçırma, tehdit etme ve her türlü öldürme yöntemini kendisine mübah sayar. Kısa zamanda suç dünyasında tanınan biri haline gelir.

29. Saburra
Konusu : 2008 yılında, Roma yakınlarındaki bir sahil kentinde toprak üzerine yapılan kavga; organize suç, yozlaşmış politikacılar ve Vatikan arasında ölümcül bir savaşa dönüşür.

30. Glitch
Konusu : James Hayes küçük ve sakin bir kasabada polis memuru iken bir anda sağlıklı hiçbir problemi olmayan 6 kişinin gizemli bir şekilde ölmesiyle ortalık karışacaktır. Bu insanların kim oldukları veya nasıl öldükleri bilinmezken içinden çıkılmaz bir davaya döner James bu işin içinde sıra dışı bir olay olduğunu fark etmiş olsa da hiç bir sonuç elde edemez ancak bu insanlar arasında çözülememiş bir bağlantı vardır. Aradan geçen birkaç yılın ardından James ofisine gittiğinde ise işler daha karmaşık bir hal alır çünkü bu 6 kişi geri dönmüştür ama hiçbir şey hatırlamıyorlar.

 

 
Toplam blog
: 10
: 587
Kayıt tarihi
: 10.01.15
 
 

Elimin tuttuğu kadar yazıp çiziyorum. ..