Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

Nevşin Mengü'nün Yerini Erhan Çelik Doldurabilecek mi?

Nevşin Mengü'nün Yerini Erhan Çelik Doldurabilecek mi?
 

;))




Televizyon dünyası içinde haberlerin ve haber kanalı olmanın yeri farklıdır.

Günlük yayın içinde, sosyal yaşantıya eşlik eden televizyon yayınları, insanların ilgisi doğrultusunda seyir izlerler.

Ulusal kanallarda belirleyici seyirci ve pek tabii reytingdir.

Haberler için durum böyle değildir.

İzleyiciye göre yayın akışı belirlenmez.

Ülke içinde ve dünya sathında gelişen olaylar doğrultusunda anlık belirlenen bir çizgi vardır.

Gün içinde son dakika olan, süregelen, flaş gelişmeler haber yayını içinde yer bulur.

 

Televizyon yayıncılık dünyası içinde haber kültürü Trt ile hayatımıza ciddiyet ile  girmiştir. Haber spikerleri belli bir disiplin ile sunumlarını yaparlar, herhangi bir şahsi yorumda bulunmazlar, tarafsız bir biçimde olan olayları halka bildirmekten öte bir tutum sergilemezlerdi.

Çok kanallı döneme geçildikten sonra doksanlarda, yayın politikaları da yabancı kanallardan devşirme bir hale geldi.

Tek kanallı bir ülkenin yıllardır süregelen yayın alışkanlıkları ve halkın izleyici olarak kabullerine bakılmaksızın, tepetaklak.bir şeyler yapılmaya başlandı.

Haber ve habercilik anlayışı da bundan nasibini aldı.

İlk zamanlar Trt' nin kültüründen gelen habercilerle bu iş epey bir kotarıldı. Sonralarda anchorman furyası ile farklı haber sunucularıyla karşılaştık. Hele haber kanallarının  da açılmasıyla, tüm gün kuşaklarda birçok farklı sunum özellikleri gösteren spikerler ortaya çıktı.

Farklı olmak adına her dönem değişik formatlar, sunum şekilleri, yorumlama stilleri, jest ve mimiklerle donatma, tahrikkar üslup tarzları.... gibi adından söz edilecek haberin önüne geçecek  tavırlar oluştu, oluşuyor.

Şimdilerde ise habere magazin bulaşmış durumda. Trt haber spikeri Erhan Çelik, boşandığı eşi Gülben Ergen'le sosyal medya üzerinden kavgaya tutuşmuş durumda. Tam bu günlerde istifasını vererek, CNN Türk 'de  Nevşin Mengü'den boşalan haber koltuğuna geçeceği konuşuluyor.

Sürekli sosyal medyada eski eşten intikam almak için beyanlarda bulunan biri, ne derece haber spikeri olarak ciddiye alınabilir ki?! Ergenlerin  yaptığı ilişki sulandırmasını, belli bir titr içinde bulunan insanların yapması komik!

Gittikçe bozulan yayın politikalarının hele ki haber kanallarında, tarafsız, doğru, ve olduğu gibi  hale gelmesi elzemdir.

Yoksa bir habercinin sosyal medya imtihanından nasıl kaldığını görerek, sunduğu haberlerde penguenleri düşünüp bıyık altından güleriz. Bizden söylemesi;))

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..