Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '14

 
Kategori
Haber
 

New York Polisi, Google Glass'ı test ediyormuş...

New York Polisi, Google Glass'ı test ediyormuş...
 

 
Bugünkü Vatan gazetesinde "Google Glass" ile ilgili bir haber var. New York Polisi artık Google'ın kayıt yapan, bilgisayar gibi çalışan gözlüğü Google Glass'ı test ediyormuş. Gözlük yakında 34 bin 500 polise dağıtılacakmış.
 
Bütün dünya artık teknolojiyi kamu kuruluşlarının daha etkin kullanması için çalışıyor. Bu çok güzel bir çaba. Artık bizde de polisler teknolojiyi araçları içinde uydu teknolojilerinden yararlanarak da kullanıyorlar. Bir takım sorgulamalar halihazırda bu şekilde yapılabiliyor.
 
Bu teknolojilerin daha da hayatımıza girmesi lazım. Yeni nesiller artık tablet bilgisayarları ve kablosuz bağlantıları gözü kapalı kullanıyorlar ve bu bir hayat tarzı olmaya başladı. Belki gün gelecek ülkede internet bağlantıları her evde standart olacak ve bundan çok cüzzi ücretler alınacak.
 
Google'un dünyaya pek çok armağanı oldu. Google arama motoru, Google Earth, Google şöförsüz aracı, Google gözlük bunlardan bir kaçı. Adamlar bilişim teknolojisini nasıl "sade" ve "mükemmel" kullanırızın hesabını yapıyorlar sürekli. Bizde de  artık bu tip şirketlerin çıkması lazım. Otomotivde işi ıskaladık ama bilişimde artık bu arayı kapatmaya bakmalıyız. Şimdiki nesile, okullarda tablet bilgisayarlar veriliyor. Yeni nesili, yazılım konusunda, etkileşimli ortamlar konusunda çok iyi yetiştirmek ve ülkeye katma değer yaratan eserler kazandırmak lazım. Yeni teknolojik ürün ortaya koyanları heveslendirmek, teşvik etmek ve bu eko-sistemi sabırla desteklemek lazım.
 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..