Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Neye odaklanırsanız onu deneyimlersiniz-

Neye odaklanırsanız onu deneyimlersiniz-
 

Yaşam Koçu İnci Aktaş

Şimdi kendinizi kötü hissetmek çok kolay…Bunun için şunu yapın lütfen, yaşamınızda size acı veren bir konu hakkında düşünün ve tam anlamıyla o ana odaklanın. O anda nasıl hissetmişseniz aynı duyguları tekrar yaşarsınız. Oysa ne kadar saçma görünürse görünsün insanlarımız kendilerini üzen bir filmi tekrar tekrar seyretmeye pek meraklılar.

Bir tv dizisi var gayet acıklı ve seyrettiğinde insanın çini sızlatıyor. Ablam bu dizi hakkında şöyle bir cümle kurdu, bu diziyi ne zaman seyretsem içim cız ediyor, gözlerim doluyor. Ben de şunu sordum sana acı veren bu diziyi neden seyrediyorsun öyleyse…Cevap yok…

Niçin zihninizdeki o kötü filmi tekrar tekrar seyrediyorsunuz? Oysa belki kötü anılarınızdan çok mutlu anılarımız vardır. Ama biz iyilerden ziyade kötülere odaklanmakta meyilliyiz. Ve anında da ruhsal çöküntüye gireriz.

Bugün kendinizi iyi hissetmek için müteşekkir olduğunuz bir konuya odaklanabilirsiniz. Ya da şimdiden sizi heyecanlandıran hayalinizi ve hedefinizin üzerinde tüm benliğinizle odaklanabilirsiniz. Bu bazı şetleri yapmanızda size enerji verecektir.

Sizde hayatınızın yarış arabalarının da başına geldiği gibi yoldan çıkıp kaymaya başladığını hissediyorsanız, odağınızı karşınızdaki duvara değil bitiş noktasına çevirmelisiniz. Yarış arabalarını kullananlar da böyle yapar. Karşıdaki duvarı görür direksiyonu kırar odağını bitiş noktasına çevirir ama araba kayarak hala duvara doğru gider ve sona anda araba tekerleklere uyum sağlar ve bitiş noktasına ilerlemeye başlar..

Genellikle odağı yeniden yönlendirmemizle deneyimi yaşamamız arasında bir gecikme vardır.

Bugüne kadar başınıza gelen tüm bu olayların neden başınıza geldiğine ya da dünyanın adaletsizliğine odaklanmış olabilirsiniz. Tüm bunlar bir an önce gitmeyi istediğiniz yere odaklanmanız ve problemi çözmek için beklemenin nedenleridir. Odağı değiştirmek bir gecede olur mu? Elbette olmaz. Siz düşüncelerinizi bilinçli şekilde odaklayın ve sonuçları bekleyin…

Lütfen amacınız konusunda güler yüzlü olun. Tereddüt ve endişe olmasını istemediğiniz şey için dua etmenin bir yoludur.

Yaşam Koçunuzdan Son Söz: Nereye odaklanırsanız, oraya gidersiniz…

Sevgiyle kalın,

İnci AKTAŞ-Yaşam Koçu Ve NLP Uzmanı Bursa



 

 
Toplam blog
: 76
: 1085
Kayıt tarihi
: 28.11.10
 
 

İnci AKTAŞ 1984 yılında Bursa'da doğdu. Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. İstanb..