Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mustafa Çifci Aşk Yazarı

http://blog.milliyet.com.tr/mustafacifci

23 Eylül '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Neye yarar?

Neye yarar?
 

Neye yarar?


Bütün silahlar toplatılmalı,

Akılsızca silah kullanıp birilerinin hayatını alanlar,

İnsan gibi görünüp de insanlıktan

Nasibini alamamışlar müebbet hapse atılmalı.

           

Yeni yeni cep telefonları, bilmem kaç devirli çamaşır yıkama makineleri yapmışlar.

Yenilik elbette olacak, olmak zorunda…

Ama diğer taraftan teknoloji geliştikçe insanlar birbirinden uzaklaşıyor, yabancılaşıyor.

Madem o kadar akıllı insanlar var, öyle bir şey yapsınlar ki insan ilişkilerini gün ışığına çıkarsınlar, ayrılmak yerine kavuşmalar olsun.

Yeni yatırımların büyük çoğunluğu sağlığa yapılmalı.

Madem o kadar güçlü makineler yapıyorlar da, yeni bir şey yapsınlar da görelim mesela hırsızlığı yok edelim, acı veren kalplere girip acıyı yok edelim. Çocuk kaçıranlara, kadınları dövenlere, kadının ruhundan anlamayan kaba erkekleri düzeltelim. Sevgiye olan açlığı, doyumsuzluğa çare olalım.

Ruh hekimliği diye bir bilim dalı var, neden geliştirilmiyor ki?

Bu dünya da en mükemmel ilişki kadın erkek iş birliğinden doğar. Yeryüzünde yapılan en güzel ortaklık en güzel paylaşım, en olumlu ve en cömert iş birliği, kadın erkek iş birliğidir.  Yine mutluluk kaynağı bu ikiliden doğar, bunun ötesinde kalan her mutluluk biraz eksik ve yarımdır.

 

Evliliklerde öyledir. Aile hayatında yakalanan huzur hayatın her şeyidir. Mutsuz geçen bir çocukluk insanın tüm hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Ve çevremize baktığımızda yakalanan tatlı huzurun bir zaman sonra bozulduğunu ve mutsuzlukların diz boyu olduğunu görüyoruz. Ve en çok şiirler, türküler ve şarkılar mutsuzluk ve acı üstüne yazılmış. Mutluluğun yapılmış bir tablosu yok.  Öyle bir şey yapsınlar ki, huzur verebilsin. Evli olanlara bir bakın birisi mutluysa diğeri mutsuz. Eşlerden birisi tek başına yatağa giderken diğeri TV izliyor. Biri balkonda otururken diğeri bilgisayar başında başka dostluklar arıyor. Heyecanı birlikte değil de izlediği filmlerde arıyor. Öyle bir şey yapın ki heyecanı öldürmesin, aileler dağılıp çocuklar yetim kalmasın.  Öyle bir şey yapsınlar ki kıskançlığı yok etsinler. Bu gelişmelere ayrılan bütçe neden insan sağlığına ayrılmıyor. 

Madem o kadar akıllı insanlar var, bırakın öyle çeşit çeşit bin bir marifetli yeni yeni cep telefonlarını, var olanları gün ışığı ya da aydınlatılmış yerlerde şarj olan telefonlar üretsinler bizde kurtulalım şarj etmekten. Eğer pili yoksa bir makine ve çalışmıyorsa bir ağırlıktan başka bir anlamı olabilir mi? Olamaz.

Önemli olan insanlığın tamamını ilgilendiren ve yaşamı kolaylaştıran ve ucuzlatan gelişmelerdir. 

Yeni yeni yüzlerce tasarım üretile bilinilir, motor aynı motor olduktan sonra. Elinizde kumaşınız ve terziniz varsa binlerce yeni model üretebilirsiniz. Bu o kadar zor değil, çok kolay. Yenisini yapmak yerine var olanların kullanma kuralları öğretilsin ki insanlar ölmesin bu kadar yollarda.

Neye yarar, elinde son model cep telefonu olan genç tribünlerde karşı takımın taraftarlarına ana avrat ağız dolusu küfür ediyorsa, sonucun değişmesi için kendi iradesinin hiç ama hiç bir şekilde etkili olamayacağı bilincinde olmayıp bir kavgaya girebiliyorsa elindeki o telefon neye yarar? O telefonu kullanmaya hak etmiş midir?

Neye yarar, altında pahalı bir arabayla gezip trafik magandası olmuşsa, saygısızca araç kullanıyorsa, kurallara uymuyorsa bırakın taksiyi, öylelerine at arabası bile çok. At bir hayvandır sevgi ister, başkalarının canını hiçe sayanlar ne anlar sevgiden, onların vereceği sevgisi olamaz, at arabası bile fazla, yaya gitmeleri gerek ama bu defa da yollara sümüklerini atarlar.

Evinizde, tek başınıza bin bir çeşit yiyecekler donatılmış bir masada yemek yeseniz de, bir dostunuzla paylaştığınız bir simidin lezzetin bulamazsınız o tek başınıza masanızda.

Bütün mal varlığınızı, paralarınızı, çek defterlerinizi önünüze doldursanız, en gelişmiş bilgisayarınızı açsanız, bu koca kent sizin de olsa, bir eşin, bir sevgilinin, bir aşkın verdiği sıcaklığı bulamazsınız.

İnsana insan gerek.

 Yazar: Mustafa Çifci- www.mustafacifci.com

Kaynak: Bu eser Mustafa Çifci’nin “Adın Hüzün Olmasın” adlı kitabından alınmıştır. Her hakkı saklıdır. Yazarın yazılı izni alınmadan kopya edilmesi, çoğaltılması, dağıtılması, özet olarak belli bir bölümün başka yerlerde yayınlanması 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri yasası hükümlerince yasaktır.

 
Toplam blog
: 297
: 523
Kayıt tarihi
: 16.04.13
 
 

Yazılarında insanı derinden etkileyen yoğun bir duygusallık, hüzün, karamsarlık ve yalnızlık vard..