Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Neyi istediğimizi bilmek

Neyi istediğimizi bilmek
 

“Gideceğimiz yeri bilmiyorsak, vardığımız yerin önemi yoktur”

Bütün büyük başarıların ilk adımı, ne istediğimize kesin olarak karar vermek ve kendimizi tüm kalbimizle buna adamamızla başlar. Büyük başarılar kazanmış ve amaçlarına ulaşmış kişilerin ortak bir özellikleri vardır: Ne istediklerini kesin ve net olarak bilirler.Zihinlerinde, hayatlarında olmasını istedikleri şeyler ve ulaşmak istedikleri başarılar gerçek olduğunda bunun neye benzeyeceği ile ilgili net fotoğrafları vardır.

Anthony Robbins, başarıyı dört maddede özetler:

1) Kesinlikle başarmak istediğiniz şeyin ne olduğuna açık seçik karar vermişseniz,

2) Büyük çapta eyleme geçmeye istekliyseniz,

3) Nelerin iyi sonuç getirip nelerin getirmediğine dikkat ediyorsanız

4) İstediğinizi elde edinceye kadar, hayatın belli anlarda karşınıza çıkardıklarını hemen kullanarak, yaklaşımınızı değiştirmeyi sürdürüyorsanız, o zaman elde edemeyeceğiniz hiçbir şey yok demektir.[1]

İnsanlar ne istemediklerini biliyor ama ne istediklerini tam olarak bilemiyor.”Mutsuz olmak istemiyorum” diyor ama mutlu olabilmek için neler yapması gerektiğini tam olarak ifade edemiyor. Neyi ne kadar istediğimizi belirleyemezsek, beynimiz de ne kadar çalışacağını belirleyemeyecek ve eşyanın tabiatı da kararsızlığımıza karşı kararsız davranacaktır.The Secret’in yazarı Rhonda Byrne : ” Ne istediğinize karar vermeli, fakat istekleriniz konusunda son derece net olmalısınız. Başarmak size kalmış;çünkü yeterince net olmadığınız takdirde çekim yasası size istediğinizi veremez.Böyle bir durumda karışık frekanslar yollayacağınız için alacağınız sonuç ta karışık olacaktır.”, diyor.

İstediğimizin ne olduğunu tespit edip, sürekli ve candan isteyebilirsek ve istediğimiz şeyi aramaya devam edersek muhteşem keşifler yapmaya adayız demektir. Ancak neyi, nerede ve nasıl arayacağımızı da iyi tespit etmemiz gerekiyor. Hz. Mevlana, bizi bu konuda şöyle uyarıyor:”Bir şeyi bulunmadığı yerde aramak, aramamak demektir.”

Bizi gözyaşlarımıza boğan isteklerimiz, boynumuzun büküklüğü ve göklere açılmış ellerimizle dilimizin ve gönlümüzün içten niyazı dağları bile dize getirebilir. Yeter ki istememizde samimi olalım ve ulaşmak istediklerimizin hakkını verelim.

İstemek sadece bir hayalden ibaret olmamalı… İnanç ve iman şiddetinde bir istemeden bahsediyoruz. Sürekli başarmak istiyorsak sürekli ve ısrarla istememiz gerekiyor.

[1] İçindeki Devi Uyandır-Anthony Robbins

 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..