Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Neyi kutladık

Neyi kutladık
 

Kutlama denilen kavram, mutlu ve hayırlı bir oluş neticesinde gösterilen sevinç ve coşkulardır. Gözümüzle göremediğimiz, elle tutamadığımız, ' zaman' diye adlandırdığımız evrenin dördüncü boyutunun hızla ilerlemesi sonucunda, yine insanların ölçümlediği bir zaman dilimi olan bir 'yıl'ın bitip yenisinin başlaması. Bizler için böyle. Ama hristiyan toplumu için durum farklı. Onlar Noel'İ idrak ediyorlar, ve gitgide bunu esas anlamından uzaklaşmış biçimde, bir eğlence ve gösteri haline dönüştürmekteler. Oysa Noel kavramı, eski yılbaşı kartpostallarındaki gibi, ren geyiklerinin çektiği bir kızak üzerinde sırtında hediye torbası ile gelmekte olan Noelbaba, arka planda ise tek katlı bir ev ve pencerenin arkasında mutlu bir aile sofrasında kapının çalınmasını bekleyen çocukları canlandırır zihnimizde.

Bu masalsı tarz artık gerilerde kalmış, havai fişek yağmurları ile adeta savaş meydanını andıran görüntüler tüm dünyaya yayılmıştır.

Bizde ise bu etkinlikler, malesef bir özenti ve taklit olarak meydanlarda toplanmak, alkol duvarını zorlayarak taciz ve sarkıntılık gösterilerinde bulunmak ve neyi ne için kutladığını bilmeden bir kargaşa ortamı oluşturmak şeklinde yapılmaktadır. Bütün bunlar olurken, ülkemizin hali pür meali, ortada. Memleket yangın yeri olmuş. Ekonomik kriz, işsizlik, ve borç paçalarımızı sarmış, devletin kurumları birbirini yemekte. Ama biz, milyon dolarlar tutarında havai fişekleri Çin'den satın alıp bir yandan güvenlik kuvvetlerine, bir yandan da yılbaşı kutlamalarında gökyüzüne gönderip duruyoruz..

Ne şehitlerimiz ve onların acı çeken yakınları, ne haksız yere suçlanarak tutuklanmak istenen, onuru ve haysiyeti uğruna yaşamına son vermeyi seçen ve bıraktığı veda mektubunda kızına; okuyup önemli bir kişi olmasını ve kendisine yapılanların hesabını sormasını vasiyet eden askerimiz, ne de sınırlarımızda vatan bekçiliği yapan, kalleşçe bir pusuda atılacak kahpe kurşunlarla toprağa düşecek olan mehmetçiklerimiz ve onların yollarını gözleyen ana, baba ve eşleri hiç akıla gelmemektedir.

Eğlenmek elbette bir haktır ama, bir tarafta ağlayan ve yas tutanlar varsa hayır.

http://bilimfirtinasi.azbuz.com

 
Toplam blog
: 53
: 671
Kayıt tarihi
: 22.12.09
 
 

1969 Tarhan Kolej (lise), 1978 Atatürk Eğ. Ens. Türk dili ve edebiyatı bl. Mezunuyum. Araştırmak ..