Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Neyin üzerinde çok durursak o büyür…

Neyin üzerinde çok durursak o büyür…
 

Aşk İle


7 Evrensel yasadan bir tanesi olan Çekim yasasına göre benzer benzeri çeker. Genel olarak bu durum; neyi düşünürsen onu kendine çekersin olarak tanımlansa da, benim tecrübelerim ve düşüncelerime göre neysen onu çekersindir.

Bir kere şunu iyi bilmek gerekir ki Evren daima evet der. Sen ne istersen onu verir evet bu doğru ama eksik. Pozitif düşünün ki kendinize pozitif olanı çekebilesiniz diye öğretiyorlar hep. Kolay gibi görünüyor uzaktan, zengin olmak istiyorum mesela, zengin olmayı da düşlüyorum, hayal ediyorum, eee olmuyor, hani ne düşünürsek evren bize evet derdi ne oldu?

Çünkü istemekle olacak kadar basit değil olay, isterken iç ses sana; Ayşe saçmalama nasıl zengin olacaksin, anne-babada yok, şanslı değilsin ki piyango sana vursun. Saçmaladığının farkındasın, boş hayaller kurma demiyor mu? Diyor. Eh iste demek ki olay sadece düşünmek ve istemekle olmuyormuş, çünkü isteğimizin önünde koskocaman bir iç ses ve inançsızlık var.

E peki ne yapmalı? Öncelikle değişime açık olunmalı, gerçekten değişebileceğinize de inançlı olunmalı. "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir" diyor M.Ö 535-475 yılları arasında Efes'de yaşamış olan filozof  Herakleitos.

Bir kere toplum olarak fena negatifiz, her şeyin negatif tarafını görüp, korkmayı öğrettiler bize, çocukluğumuzdan itibaren böyle büyüdük; koşma düşersin, dokunma yanarsın, ağlama dayak yersin, gülme pişman olursun… uzatılabilir örnekler. Atalarımız savaşçı zaten hep savaştılar, gün yüzü göremedi insanlar, e bir de kozmik(ortak) bilinç var ki orada da zaten negatif düşünceleri ağır basanlar çoğunlukta, eh bu durumda yapabileceğimiz tek şey zaten önce durumun kötüsünü düşünmek, ama iyisi olursa da mucize babında sevinmek. Peki bütün bunların ışığında ne yapmak lazım, bir kere bütün bu negatif şeyler nasıl olurda ışık olur, şöyle; bunları öğrenip farkında olmak demek değişime 1 adım yaklaşmak demektir. Farkındalık çok ama çok önemlidir. Bize öğretileni hemen alıp kabul etmek yerine araştırarak, aklımıza ve hatta kalbimize uyarsa onu benimsemeyi tercih etmeliyiz. Bu durumda farkındalik geliştirmek daha da kolaylaşacaktır ve negatif düşünceyi daha kolay yakalayabilmemizi sağlayacaktır. Çünkü gerçektende hiç birimiz bu kadar negatif ve her şeyin önce kötü tarafını gördüğümüzün bile farkında değiliz. Bu ilk adımdan sonrası zaten çok daha kolay olmaya başlayacaktır, bütün bunların çözümü için gerekli yollar önünüze açılmaya başlayacaktır ve hayatınıza hiç ummadığınız değişiklikleri yaşayabilmeniz için gerekli şartları oluşturabileceksinizdir. Aslında kalbimizle düşünerek hareket etmemiz gerekirken ki o hep doğruyu söyler ama biz hep matığımızla düşünmenin doğru olduğuna inandık, inandırıldık ve artık kalbimizin sesini bile duyamaz hale geldik, duysak bile hiçbir zaman onu dinlemedik çünkü mantık hep bize onu dinlersek kaybedeceğimizi söyledi, biz de onu dinledik ve işte asıl o zaman kaybettik. Hepimizin başına gelmiştir, bazen bir tercih yapmak zorunda olduğumuzda kalp sesimizin dediğini değil de diğerini seçeriz ama her zaman ilk seçtiğimiz doğru çıkar.

İşte farkındalik yükselttiğimizde kalp sesimizden korkmadan onun yolundan gittiğimizde, olmaya başladığımız şey pozitif ve her şeyin iyi tarafını görmeye başlamak olacağı için, her zaman bize evet diyen, hiçbir isteğimizi geri çevirmeyen evren, bu kez siz pozitif olduğuzda, sihirli ve mucizevi bir şekilde istediklerinizi kat be kat çoğaltarak önünüze sunacaktır…

 

Aşk İle…

Aşiyan KUTLU

asynktl@gmail.com

www.mucizevidusleratolyesi.com

 

 

 
Toplam blog
: 6
: 1354
Kayıt tarihi
: 21.08.10
 
 

Kişisel Dönüşüm, Spritüel Gelişim, Şifa Enerjileri yazılarımla buradayım.... Kitabım "Frekansınız..