Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '12

 
Kategori
Mizah
 

Neyse haliniz, çıksın falınız: İşte 2013

Neyse haliniz, çıksın falınız: İşte 2013
 

YENG-SHUİ POSTRADAMUS


2013 yılının sizlere neler getireceğini merak ediyor ve geleceği öğrenmek için çıldırıyorsunuz. Sizin için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bendeniz, uzun uğraşılar sonucu Himalayalar’da yaşayan Kimmeryalı büyük falcı Yeng-Shui POSTRADAMUS ile görüştüm. Hiçbir maddi karşılık beklemeden yaptığım bu hizmetime karşılık vermek isterseniz eğer, yapacağınız şey çok basit: Bu sayfayı beğenin ve arkadaşlarınızla paylaşın. Sayfamı beğenip paylaşanların yeni yılda tüm dileklerinin gerçekleşeceğini garanti ediyorum. Kendim için bir şey istiyorsam namerdim yani. İşte büyük falcı ile postline yaptığım görüşmeden sizler için derlediklerim:

   KOÇ; 21 Mart – 20 Nisan

Bu yıl sizin için sıkıntılı ve hayal kırıklıkları ile geçebilir, aman dikkat. Sizi sahiplenme ünlemi ile birlikte sırtınıza vuranlardan sakının (‘Hadi, koçum benim’ gibi). Etinizden, sütünüzden ve derinizden yararlanmaya çalışanlara yüz vermeyin. Özellikle 15-18 Ekim tarihleri arasında mümkünse sokağa bile çıkmayın (Kurban Bayramı). Bu burcun dişileri (koyun) politikacılar tarafından çok tercih edildiğinden daha dikkatli olmaları gerekiyor. Bir paket makarna ve bir torba kömür, dişileri kandırmak için en çok kullanılan araçlardır, onlardan uzak durun. Karaman civarında oturanların bir sonraki hamleleri bu yıl da çok merak edilecek. Küçük yaştakilerin (kuzu) kasap esnafının yakınlarında dolaşmaması kendi menfaatleri icabıdır. Benden söylemesi.

   BOĞA; 21 Nisan – 20 Mayıs

Yeni yılda trafik cezaları aşırı zamlanacak, kırmızıya dikkat diyorum. Sizi kızdıracaklar karşısında sükûnetinizi korumaya çalışmayın, koy verin gitsin. Sizden beklenileni yapmaktan geri durmayın. Yani öküzlükse öküzlük yapabilirsiniz, yoksa strese girersiniz. Onlar sizden korksun. Mesela, İspanya’da işkence gören soydaşlarınızın intikamını, sokaktaki çıtırları sıkıştırarak alabilirsiniz. Apartman giriş kapısını açık bırakın içeri hava gelsin, gece yarısı müziğin sesini sonuna kadar açın ki, komşularınız da yararlansın. Bu sene toynak ve boynuzlarda yaldızlı modeller çok moda, tam size göre. Başkalarına boynuz takmaya uğraşırken boynuzlu olmamaya dikkat edin. Koçlar gibi sizden yararlanmak isteyeceklerden uzak durun. Uğurlu sayınızı bilemeyeceğim fakat uğursuz sayınız kesinlikle 7. Özellikle, 15-18 Ekim tarihleri arasında bir araya gelmiş el sıkışan 7 kişiden uzak durun. Her şeyi de kafaya takmayın, topraktan geldik, toprağa gideceğiz.

   İKİZLER; 21 Mayıs – 21 Haziran

Ülkenizde bu yıl ve önümüzdeki yıllarda ikizlerin özgürlükleri daha da kısıtlanacak gibi görünüyor. Özellikle ‘Şeyini şey ettiğimin şeyi’ diyen, kendiside ikizler burcundan olan ünlü bir büyüğünüz sizi tamamen kapatmaya çalışacak. Adı Hürrem olanların bu konuda daha dikkatli olmaları gerek, onlarla daha çok uğraşacaklar. Atamızın sizin için cennetten kovulmayı bile göze aldığını ve tarihteki ilk ikizlerin tamamen özgür olduğunu unutup, ‘Atalarımız böyle değildi, ikizlere dönüp bakmazdı’ diyenlerden uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Yurdunuzda bazı helal! mekanlarda kapalı olarak bile bulunmanıza izin verilmezken, bazı mekanlarda ise takkesiz denize girebileceksiniz. Uğurlu sayınız iki, uğurlu elementiniz ise silikon olacak. Adınıza yakılan türkünün askerler tarafından koşarken söylenmesi yasaklandığı için, tombullar bu yıl rağbet görmeyecek.

   YENGEÇ; 22 Haziran – 22 Temmuz

Herkes yürüyüşünüze, ben ise olaylara bakış açınıza hastayım. Yandan yandan bakıp, doğruyu görmek her babayiğidin harcı değil. Kendi gücünüze ve kıskaçlarınıza inanın. Kıskaç bu burcun sakinlerini maalesef çok kıskanç yapıyor. Karşıdan karşıya geçerken arkadan gelen arabalara dikkat diyorum. Kışın Şeysel adaları, yazın Çeşme- Bodrum sizin mekanınız olacak. Çünkü yengeçler susuz ortamlarda, asgari ücretle geçinen emekçi gibi olurlar. Hiç yaşama şansları yoktur. Hükümetin üzerinde birden fazla kıskaç bulunduranlara ek vergi getirmesi üzerine, bazı yengeçlerin kıskaçlarından birini aldıracağı görülecek. Üniversitede okuyan yengeçlerin biber gazlı ortamlarda yaşamaya alışmaları biraz zaman alsa da, sonunda alışacaklar.

   ASLAN; 23 Temmuz – 23 Ağustos

Aslanların bu yıl Avrupa yılı olacak. İmparator aslanın öncülüğünde Avrupa kıtasını fethediyorlar, içeride ise durumları pek parlak görünmüyor. Bazı kara ve sarı kanatlılar üstlerine gelecek ve aslanı gagalamaya çalışacak, benden söylemesi. Arena’da kükremek en sevdiğiniz işiniz olsa da, tribündeki Büyük Usta’yı yuhalamak başınıza iş açabilir. Unutmayın ki, sahadaki mücadeleyi aslan da kazansa, gladyatör de kazansa asıl kazanan her zaman tribündeki kraldır. Tribündeki kralı da biz seçiyoruz diye kendinizi sakın kandırmayın. Krallar okyanus ötesinden size verilmiş birer nimettir. Eğer siz seçiyor olsanız, kralların sizi ezebilme cesareti olur muydu hiç? Bir aslanla evli olanların dışarıda kaçamak yaparken daha dikkatli olmasını tavsiye ediyorum, ne de olsa onları evde bir aslan bekliyor.

   BAŞAK; 24 Ağustos – 23 Eylül

Başaklar, bu yılda ‘Kabuğumuzu çıkardık, biz artık başak değil ampulüz’ diyenlerle mücadeleye devam edecekler. İşin ilginci bu mücadeleyi tüm burçlar verecek. Başak burcukadınıçalışkanve azimlidir. Bu yıl da, sorumluluklarını sonuna kadar yerine getirmeye çalışacaklar. Bu yüzden çok başarılı olacaksınız. Başak burcu erkeği ise, çevresindeki olumsuzlukları sözünü sakınmadan tenkit edebilir. Eleştirmeyi sever. Fazlasıyla açık sözlüdür. Düşünceli olmasına rağmen hoşuna gitmeyen şeyleri direkt ve net olarak söyler ve kırıcı olabilir. Bu özelliklerinden bu yıl da vazgeçmemeniz size mutsuzluklar getirebilir. Özellikle esecek sert rüzgârlardan ve kocakarı soğuklarından uzak durmanız da yarar var.

   TERAZİ; 24 Eylül – 23 Ekim

Adaletin simgesi olan Terazilerin, geçen yıllarda bozulan dengeleri hepinizin dengesini bozacak. Önümüzdeki yıl, dengesi bozulan teraziler yüzünden birçoğunuz acı çekecek. Terazi burcu kadını cazibeli, güzel, estetik, yaşam dolu ve uyumlu yapısıyla göz alıcıdır. Bu özellikleri nedeniyle herkesin ilgisini çekecekler. Herkesin teraziye sahip olup, kendi lehine tartmasını istemesi yüzünden çatışmalar çıkabilir. Çatışmalar yüzünden arızalanan ve doğru tartamayan terazi hepinize zarar verecek. Oysa doğru tartan, birileri tarafından ele geçirilmemiş teraziye bir gün hepinizin ihtiyacı olabilir.  

   AKREP; 24 Ekim – 22 Kasım

Adaletsizce Kalkınıp Refaha Ermişlerin Partisi’ne üye olanlar köşeyi dönüp, kadayıfın altını kızartacaklar. En iyi ritmi bulup, en büyük gemiciğe binecekler, en iyi künefeyi yemelerine rağmen gözyaşı dökecekler. Deniz fenerinin ışığında en uzağa onlar gidip, Karun gibi zengin olacaklar. Biz de hep beraber, ‘Sen neymişsin be abi a a a’ diyerek hayret edeceğiz. Sonuç olarak önümüzdeki yıl akrepler için iyi geçecek. Yine de bu günlerin kıymetini bilmelerinde fayda var, gün döner, devran döner diyorum.

   YAY; 23 Kasım – 21 Aralık

Yıllarca yayın balığı gibi yayılan YAY’lar, bu yıl da yayıldıkça yayılacaklar. Ucunda oku olmayan yaydan, başkasının koynunda olan yardan, alçaklara yağan kardan, survivor’a katılan Nihat DOĞAN’dan, fala inanan adamdan bu millete hayır gelmediği gibi, kendilerine de hayrı olmayacak. Gergin ortamlarda daha işlevsel olan yay’lara, 2013’te meydanlarda sıkça rastlayacağız. Yanlarında natürel limon bulundurmalarını tavsiye ediyorum.

    OĞLAK; 22 Aralık – 20 Ocak

İnatçılıkları ile bilinen ve HGS kartlarını henüz almamış oğlakların köprüden geçmemelerini tavsiye ediyorum. İnatçılığı bırakıp ileri demokrasi düzenine uyum sağlamaları kendi çıkarlarına olacaktır. Oğlak burcu kadını hırslı, neşeli, evcimen, çalışkan ve dürüst yapısıyla dikkat çeker. Güçlü olmayı sever ve bunun için elinden gelen çabayı gösterir. Bilgi ve kültür zenginliği de onun için önemlidir. İşte bu özellikler dolayı oğlak kadınlarının 4+4+4 düzeninde işleri biraz zor gözüküyor. Önümüzdeki yıllarda daha fazla çabalamaları gerekecek. Oğlak burcu erkeği, maddiyata düşkündür ve para kazanmak konusunda üstüne yoktur. Fırsatları değerlendirmeyi iyi bilir. 2013 onların yılı olacak. Durmak yok yola devam diyorum.

   KOVA (SAKA); 21 Ocak – 19 Şubat

Adınızı değiştirseniz de biz sizi biliyoruz. Kırk yıllık Kova olur mu Saka? Olmaz kardeşim. Saka olarak kovayla su taşımaya devam edeceksiniz. Fakat emekli veya emekçi iseniz taşıma suyla değirmeni döndüremeyeceksiniz. 2013 sizler için zorlu geçeceğe benziyor. Testi ile su taşıyıp, hep kendi küpünü doldurmaya çalışanları ikaz ediyorum: Su testisi, su yolunda…

 BALIK; 20 Şubat – 20 Mart

Bu burcun erkekleri bu yıl çok hırslı. Etrafındaki herkesin kendisinin kuyusunu kazıp ayağını kaydırmaya çalıştığını sanacaklar. En büyük tepkiyi kendisini eleştirenlere gösterecekler. Dikkat edin bazıları sizlerden daha önce verdiğiniz sözleri ve vaatlerinizi tutmanızı isteyebilir, onları oyalayacak yeni gündem maddeleri bulmanız gerekecek. Balığın baştan koktuğunu tespit edip millete açıklayanları, bu yıl da iyi şeyler beklemiyor. Bildiğiniz gibi kokan balığı tuzlamanın faydası yoktur, tuzu da kokutmuş olursunuz. Kokuyu gidermek için baştaki balığı değiştirmek lazım gelebilir. Balık kadınları, balık gibi olduklarından erkeklerin aksine ülkenizde rağbet görmeye devam edecekler.   

 
Toplam blog
: 159
: 1303
Kayıt tarihi
: 19.06.12
 
 

1963 yılında Balıkesir'in şirin ilçesi Erdek'te doğdum. Yüksek lisans eğitimimi Dokuz Eylül Ünive..