Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '17

 
Kategori
Sinema
 

Nice Film Festivalinde Ödüle Layık Görülen Tek Türk Filmi ''Suda Balık''

Nice Film Festivalinde Ödüle Layık Görülen Tek Türk Filmi ''Suda Balık''
 

Birçok izleyicinin haberdar olmadığı ‘’ Suda Balık ‘’sinema filmi, geçtiğimiz günlerde TRT1 ekranlarında seyirci ile buluştu. İzleyenlerden tam not alan film, gerçtiğimiz aylarda fransa’da gerçekleşen Nice Film Festivali'nde Uluslararası Yarışmada ödüle layık görülmüştür.

Gelin birazda filmi inceleyelim;

Dram ve romantizm türünde hazırlanan filmin başrollerinde, Alihan Aracı, Canan Gener, Tamer Levent ve Nurşim Demir oynamaktadır. Filmin yönetmen koltuğunda ise Tülay Kocatürk oturmaktadır. Ayrıca yapımın senaryosu’da yönetmen Tülay Kocatürk’ün kaleminden çıkmadır.

Filmin konusu parasızlıktan üniversiteye gidememiş bir genç olan sefa’nın büyük bir yeteneği vardır onu diğerlerinden ayıran, oda yüzmedir. Antrenör yavuz sayesinde bir gün şansı dönen sefa için yepyeni bir dünyanın kapısı açılmıştır. Yaşadığı sakin kıyı kasabasını bırakarak izmire yüzme kulübüne gider, tabiki geride sevdiği Ayşe’sini bırakarak. İlerleyen zamanlarda kulübün kapanması, sefanın sakatlanması derken üstüne birde Ayşenin sözlenmesi, üst üste gelen bunca olayın içinden sizce sefa çıkabilecek mi ?

Önüne çıkan bunca engele rağmen akıntıya karşı yüzebilecek mi ?

Film gerçekten ilk başta’da dediğim gibi çok güzel ve izlenesi bir film, bu yazımı okuduğunuz için şimdiden hepinize şükranlarımı sunuyorum.

Hoşçakalın.

Samet Tosun

Semaorglife News Köşe Yazarı

 
Toplam blog
: 9
: 525
Kayıt tarihi
: 17.01.15
 
 

Samet Tosun ile Kültür Sanat Hakkında ..