Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '15

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Nice hayırlı yıllar - İşte Benim Zeki Müren

Nice hayırlı yıllar - İşte Benim Zeki Müren
 

İşte Benim Zeki Müren - İstiklal Caddesi-İSTANBUL


Güzel bir arkadaşlık projesinden; Zeki Müren'in eşyalarından, mektuplarından ve yazılarından oluşan sergide çok da güzel, anlamlı ve eğlenceli fotoğraflar paylaşılmakta.

''Nice Hayırlı Yıllar!'' Zeki Müren'den bizlere hatırlatılan bir dilek. 

Nicelerdeyiz Sevgili Zeki Müren; ama -Hayırlı Yıllar- , Hayır'lı olmaya zorlanan yıllar oluyor. Manevi duygular, değerler... elektronik ortamda maddileştiriliyor. Telefonlarla, tabletlerle çekilmiş olsun diye resimler çekiliyor, etiketlerle yerler bildiriliyor da ne resimler elle tutulup, bakılıp anılar tazeleniyor, ne de gidilen yerlere mektuplarlar gönderiliyor, ziyaretler kararlaştırılıyor. 2015e geldik ve aramızda yapılırlığı azalan bu manevi ve anlamlı eylemleri yapan özneler de var pek tabi. Diğerlerine ne diyebiliriz, suçlayabilir miyiz? Belki yine suçu Zaman'a atarsak insanlığı masum kılabiliriz. Zaman, öyle bir perde açtı ki herkesin rolü koşmak- hem de durmaksızın!  Hiç nefes almadan, durmadan koşarsak perdeler kapandığında almamız gereken bir ödül vardı sanki!

Sevgili Zeki Müren;

Umarım ''Nice Hayırlı Yıllar''da da seni anar, anlamlı sözlerini gönüllere ulaştırmak için güzel bestelerini dinler ve elektronik ortamda maddileşmeden kalabilen ve maddileşmeyen kalplerin kapısı çalarız.

Peki sen de görecek misin bizi?

Göremesen de belki hissedersin  ! 

2015'in ilk gününden MERHABA :)

 
Toplam blog
: 38
: 167
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

Ben, benim işte!  Biraz şiir, biraz masal, biraz deneme, biraz derleme... yazının herhalindeyim. ..